2024. április 25. 12:03
KezdőlapMoto2Olasz győzelmet hozott a piros zászlóval félbeszakított, drámákkal teli futam

Olasz győzelmet hozott a piros zászlóval félbeszakított, drámákkal teli futam

A három résztvevős bukás miatt piros zászlóval félbeszakított futamon egymást követték a drámák. Tony Arbolino második rajtja remekül sikerült, az élre állt, és végül elsőként haladt át a célvonalon.

Sam Lowes nagyszerűen kapta el a rajtot, ám nem ő fordult elsőnek, hanem Alonso López, aki mögé Tony Arbolino zárkózott fel. A brit versenyző tündöklése nem tartott sokáig, hiába teljesítette eddig hibátlanul a hétvégét, elesett.

A mezőny hátsóbb szekciójában egy több résztvevős bukásnak lehettünk szemtanúi. Albert Arenas, Arón Canet és Manuel González volt érintett. Az ötös kanyarban történt incidens okán piros zászlóval szakították félbe a futamot.

A futam új rajtját Lowes sajnos az utolsó rajtkockából kezdhette csak meg, mivel nem ért ki időben a bokszutcából.

Arbolino zseniális rajtot vett másodjára, rögtön az élre állt, mögötte érkezett López és Acosta. Lowes a mezőny végéről kezdte meg a felzárkózást. A második kör elején Acosta helyezte nyomás alá Lópezt, majd elkövetett egy kisebb hibát, de meg tudta tartani a pozícióját. Arbolinónak sikerült kimotoroznia némi előnyt, de Acosta is elszakadt Lópeztől.

Tíz körrel a vége előtt a hetes kanyarra fordulva a tizennyolc éves spanyol elesett, és nem tudott visszaállni a versenybe, mivel motorja jelentősen összetört.

Arbolino előnye eközben rohamosan fogyni kezdett az élen. A második helyet ajándékba kapó Filip Salač fokozatosan faragta hátrányát az olasszal szemben. López sem szakadt le cseh versenytársáról.

Lowes eközben már pontszerző helyen motorozott, megelőzte Sean Dylan Kellyt. Arbolino az élen magára talált, hat tizedes előnnyel vezetett Salač előtt, majd idei második futamgyőzelmét szerezte.

A futam végeredménye: hamarosan