2024. április 19. 09:20
KezdőlapP1MotoMotoros hírekÍme az első videó a Kawasaki új utcai sportmotorjáról

Íme az első videó a Kawasaki új utcai sportmotorjáról

Bár nem a sportmotorok manapság a legnépszerűbb utcai motorok, a gyártók mintha újra kezdenék felfedezni őket. Az egyszerű kivitelű sorkettesek mellett újra van remény, hogy újra komoly sportmotorok kerülnek piacra a még hétköznapi emberek számára is kezelhető és megfizethető kategóriában.

Valami lesz, előbb vagy utóbb, így vagy úgy. Ennél az életbölcsességnél azért némileg több információt lehet kihámozni a Kawasaki USA beetető videójából, amiben a hang alapján minden kétséget kizáróan egy nagy fordulatú négyhengeres gépet űznek a versenypályán:

 

Bár a sportmotorok már jó ideje nem tartoznak a legnépszerűbb utcai típusok közé, a Dorna szabálymódosítással próbál életet lehelni a Supersport 600-as kategóriába. A Next Generation Supersport kategória szabályai miatt mintha némi mozgolódás lenne érzékelhető a gyártók részéről. A versenykiírás szerint idén már a Ducati Panigale V2 (955 ccm) illetve a három hengeres Triumph Stret Triple 765 is épp úgy rajthoz állhat, mint a jó öreg Suzuki GSX-R 750. Természetesen egy igen bonyolult szabályrendszer szerint, hogy a klasszikus hatszázas négyhengeresek is versenyképesek maradjanak.

Mivel a négyszázas ZX4 RR pár hónapja már kapható a nagy vízen túl, gyaníthatóan egy nagyobb löket-térfogatú modellről fog lehullani lepel hatodik hó hatodikán.

Ezzel párhuzamosan nemrég két, az eddigieknél némileg gyengébb ZX6R (ZX636J, K,) került fel az NTSHA hivatal engedélyeztetési listájára. Lehet, hogy a dátum sem véletlen?