2024. április 26. 11:10
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Inkább veszítsek el egy ilyen versenyt, minthogy tizedik legyek

Marc Márquez: Inkább veszítsek el egy ilyen versenyt, minthogy tizedik legyek

Marc Márquez volt az egyetlen a négy Honda-pilóta közül, aki az élmezőnyben tudott küzdeni a Le Mans-i futamon, egészen az utolsó előtti körig, amikor a spanyol a harmadik helyen haladva bukott.

Az utolsó előtti körig hibátlan teljesítményt nyújtott Marc Márquez, miután visszatért sérüléséből, ami miatt számos futamot ki kellett hagynia. A spanyol a verseny első két körét vezette, majd miután sikeresen vette az akadályokat, mégis a kavicságyban fejeződött be számára a hétvége.

„Nagyon-nagyon elégedett vagyok a versenyemmel, kár, hogy a sok kemény munkát végül nem tudtam jó eredményre váltani. A bukásom másfél körrel a futam vége előtt történt, de azt kell mondjam, rég éreztem magam ilyen jól a motoron. Itt nem a versenygépre gondolok elsősorban, hanem magamra. Képes voltam későn fékezni, fel tudtam venni a harcot a többiekkel. Talán még nem álltam készen a dobogóra, de inkább veszítsek el egy ilyen versenyt, minthogy tizedik legyek” ─ nyilatkozta Márquez.

Csillaghullás Le Mans-ban a jubileumi futamon ─ Rossi versenyzője történelmet írt

Márquez nagyszerű szereplése vajon az új futóműnek tudható be?

„A futómű egy kis különbséget jelent, és egy kis segítség, de nem ez a megoldás. Joan Mir is ezt használta, és bukott….megint. Valamit változtatnunk kell a jövőre nézve, hogy versenyképesebbek legyünk és biztonságosabban tudjunk motorozni. A bukott versenyzők statisztikájában minden évben az élen állunk. Nem csak én vagyok az oka. Ötször buktam Jerezben, és háromszor itt. A versenyen a hetes kanyarban buktam, de a bukás már egy kanyarral korábban kezdődött. A kigyorsításnál felfelé billent a motor, ez volt az oka annak, hogy elestem.”

„Ez volt az eddigi legjobb. Jót tett az önbizalmamnak. Amikor nehéz időszakon mész keresztül, nehéz hinni magadban. Most három hét szünet következik, de legalább meg tudtam mutatni, hogy visszatértem. Gyorsnak érzem magam, tudok előzni és harcolni. Amikor a Ducatik ellen küzdök, a kanyarokban igyekszem magam mögé utasítani őket, mert tudom, hogy a következő egyenesben meg fognak előzni. Ez viszont nagyobb terhelést jelent az első gumikra. Természetesen kérek fejlesztéseket a motorhoz, de ez nem rajtam múlik. Amit tehetek, hogy keményen dolgozom a következő három hétben, hogy jó formában legyek Mugellóban.”