2024. április 20. 03:40
KezdőlapMotoGPA Ducati versenyigazgatója elismerő szavakkal illette Marco Bezzecchit

A Ducati versenyigazgatója elismerő szavakkal illette Marco Bezzecchit

A címvédő Pecco Bagnaia a harmadik nullázását könyvelhette el a MotoGP idei szezonjának ötödik főfutamán. A Ducati versenyigazgatója, Gigi Dall’Igna így a szatellitcsapatok erős teljesítményével vigasztalódott.

Francesco Bagnaia Jerezben visszavette a vezetést a világbajnoki tabellán, de a vasárnapi Le Mans-i bukás után előnye egy pontra olvadt.

„Fontos lett volna a jerezi remek teljesítményt folytatni, de sajnos nem így alakult” ─ összegzett Gigi Dall’Igna.

„Ez annál is inkább elkeserítő, mert minden feltétel adott volt egy jó eredményhez: Peccónak kiváló tempója volt, ezt a pole pozícióval és a sprintfutamon elért dobogós helyezéssel bizonyította. A vasárnapi verseny korai szakaszát jól kezelte, de aztán tudjuk, mi történt.”

Bagnaia továbbra is peches, miközben Bezzecchi lesz az új csodagyerek?

A világbajnok futama azonban csak öt körig tartott, mivel a harmadik helyért folytatott csatában összeütközött Maverick Viñalesszel.

„Sajnálatos, de ez egy versenybaleset volt, el kell fogadnunk” ─ hangsúlyozta Dall’Igna.

„Ettől eltekintve örülünk egy teljes Ducati-dobogónak, egy szenzációs Bezzecchinek, akiben a tehetség, az ambíció és az elszántság elegye egyre inkább megmutatkozik. Ő a legfényesebb csillaga a VR46 csapatnak, amely csodálatos munkát végez mindkét pilótával. Ugyanez vonatkozik a Pramacra is. Most várjuk Mugellót, ahol Bastianini is visszatér. Az a fontos, hogy motiváltak és koncentráltak maradjunk. A csapat ebben jó, és ennek kell ezúttal is a különbséget jelentenie.”