2024. április 25. 10:09
KezdőlapMotoGPPuig: Marc Márquez úgy motorozik, mint a három évvel ezelőtti sérülését megelőzően

Puig: Marc Márquez úgy motorozik, mint a három évvel ezelőtti sérülését megelőzően

A kvalifikáción elért második helye után Marc Márquez a vasárnapi Le Mans-i futamon dobogóesélyes volt. A Repsol Honda csapatfőnöke, Alberto Puig elismerő szavakkal dicsérte versenyzőjét, pedig végül nullázott.

Marc Márquez eddig mindössze tizenkét világbajnoki pontot szerzett, a portimãói sprintfutam harmadik, és a szombati Le Mans-i ötödik helyéért. Lemaradása 82 pont a világbajnokságot vezető Pecco Bagnaia mögött, aki vasárnap megszerezte szezonbeli harmadik nullázását.

„Marc fantasztikus versenyt futott” ─ jegyezte meg Alberto Puig. Ezen még a nyolcszoros világbajnok bukása sem változtatott, aki két körrel a vége előtt a harmadik helyről esett el.

„Tudta, hogy Zarco mögötte van, így tovább kellett küzdenie. Ez egy bajnok ismérve, hogy mindig megpróbálja kihozni a maximumot minden helyzetből. Marc pontosan ezt tette. Úgy gondolom, most ugyanolyan szinten motorozik, mint a három évvel ezelőtti sérülését megelőzően. Briliánsan szerepelt, és a legtöbbet hozta ki abból, amink volt.”

Marc Márquez: Inkább veszítsek el egy ilyen versenyt, minthogy tizedik legyek

A francia futam volt az első alkalom, hogy a Honda gyári versenyzői az új Kalex-futóművet használták, amelyet korábban Stefan Bradl már tesztelt a hétfői jerezi teszten.

„Ez a projekt már egy ideje tart, régóta dolgozunk velük. Most kezd beérni az elmúlt hónapok munkája, és úgy gondolom, hogy ez egy pozitív első lépés volt. Természetesen vannak még javítanivalók. Nem lehet öt perc alatt megváltoztatni egy olyan dolgot, mint a futómű.”

A június 11-i mugellói Olasz Nagydíjig három versenymentes hétvége jön, a gyári Honda csapat számára épp időben.

„Most itt az ideje, hogy elemezzük az első futamokon szerzett összes információt, tovább keressük a legjobb irányt, és dolgozzunk azon, hogy Mugellóban javítsunk a helyzetünkön.”

„Ahogy azt vasárnap is láthattuk, a világbajnokság nagyon nyitott, még sok minden történhet. Miután másfél hónapig egyáltalán nem ült motoron, Marc azonnal feltalálta magát. Ez fontos, és ezt csak akkor tudod megtenni, ha különleges versenyző vagy. Meglátjuk, mi történik a következő versenyeken.”