2024. március 28. 20:30
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez borzasztóan dühös, értetlenül áll a rá kiszabott büntetés előtt

Álex Márquez borzasztóan dühös, értetlenül áll a rá kiszabott büntetés előtt

A Gresini Ducati versenyzője, Álex Márquez értetlenül áll a három rajthelyes büntetés előtt, amelyet a FIM MotoGP sportfelügyelői szabtak ki rá, amiért a Le Mans-i futam első körében Brad Binderrel ütközött.

Álex Márquez közvetlenül a verseny után versenybalesetnek minősítette az első körben történt incidenst, melynek következtében Brad Binder a 18. helyre esett vissza.

„Johann Zarco mögött voltam, és az ötös kanyar után nem számítottam arra, hogy nagyon korán fékez. Megpróbáltam kikerülni őt, és kissé hozzáértem Bradhez.”

Később azonban kiderült: a FIM MotoGP Stewards Panel, melynek tagjai Freddie Spencer, Andres Somolinos és Tamara Matko voltak, nem értett egyet.

Álex Márquez az első körben, a hatos kanyarban túlságosan agresszív volt, ami a versenybírók szerint a felelőtlen motorozás kategóriájába esett, veszélybe sodorva ezzel a többi versenyzőtársát. A Brad Binderrel való ütközés mellett Johann Zarcót is megzavarta a manővere.

Meregalli: A sportfelügyelők minden alkalommal találni akarnak valakit, akit megbüntethetnek

A Gresini Ducati versenyzője ezért három rajthelyes büntetést kapott a következő főfutamra. Miután Álex Márquez tudomást szerzett erről, a DAZN-nek adott interjújában feldúltam nyilatkozott:

„Nem tudom, miért vizsgálták ki az esetet. Hogy őszinte legyek, nem értem, de ez sok más dologgal is így van a versenyfelügyelőket illetően. Őszintén szólva, szerintem tönkreteszik ezt a sportot. Szégyen, hogy idén ennyire belefolynak mindenbe, mert sok olyan dolog van, amit nem értünk. Mondtam nekik, hogy egyáltalán nem értek ezzel egyet. Ahogy mondtam, tönkreteszik a sportágat. A végén még úgy csináljuk, hogy egy-egy másodperces különbséggel indulunk, és a kvalifikáció dönti el a futam eredményét” ─ tette hozzá szarkasztikusan Márquez.

A Gresini Racing fellebbezést nyújtott be ugyan, de eredménytelenül. Álex Márquez neve mellett ott szerepel majd a három rajthelyes büntetés Mugellóban.