2024. március 29. 12:57
KezdőlapMotoGPMeregalli: A sportfelügyelők minden alkalommal találni akarnak valakit, akit megbüntethetnek

Meregalli: A sportfelügyelők minden alkalommal találni akarnak valakit, akit megbüntethetnek

A Yamaha főnöke, Massimo Meregalli úgy véli, hogy a sportfelügyelőknek minden alkalommal „találniuk kell valakit, akit megbüntethetnek”, és szerinte ez a hozzáállás káros a MotoGP-re nézve.

A francia futamot megelőzően egy kulcsfontosságú megbeszélést tartottak a versenyzők és a sportfelügyelők között, ami egy lehetséges lehetőség volt a sérelmek hangoztatására és a megoldások megvitatására, ám úgy néz ki, nem történt érdemi változás.

A Yamaha duója, Fabio Quartararo és Franco Morbidelli is büntetést kapott a spanyol hétvégén olyan incidensek miatt, amelyeket csapatuk igazságtalannak tartott. Massimo Meregalli csapatigazgató a Le Mans-i találkozót követő napon a BT Sportnak nyilatkozott:

„Nem újdonság, ami Jerezben történt. Nagyon csalódottak voltunk, de néha úgy érzem, hogy amikor panaszkodunk, az szinte haszontalan, mert eddig nem történt semmi. Tavaly is ugyanezekkel a problémákkal küzdöttünk, idén is ugyanazokkal a gondokkal kell szembenéznünk. Ebben helyzetben nem a versenyzés kerül előtérbe, most minden alkalommal találni kell valakit, akit megbüntethetnek a sportfelügyelők.”

Egy évekkel ezelőtti alapbeállítás ránthatja ki a gödörből a Yamahát?

Az Aprilia versenyzője, Aleix Espargaró dühösen ragaszkodott ahhoz, hogy a szezon hátralévő részében már nem foglal állás a témában, mert nem hisz abban, hogy a problémák enyhülni fognak. Luca Marini a Mooney VR46 csapatból még azt is állította, hogy megkérdezte a sportfelügyelőket, hogy büntetik-e a versenyzőt, ha ütközik egy másik pilótával, de amikor Brad Binder koccant neki a futam során, mégsem szabtak ki semmilyen büntetést a dél-afrikaira.