2024. március 29. 14:58
KezdőlapMotoGPHonfitársa szerint oroszlánként harcol az újonc versenyző

Honfitársa szerint oroszlánként harcol az újonc versenyző

Augusto Fernández eddigi teljesítménye példátlan. Aleix Espargaró azonban kifejtette, milyen nehéz körülmények között kell idén a MotoGP újoncának helytállnia.

Míg 2022-ben öt újonc volt a MotoGP-ben Remy Gardner és Raúl Fernández (mindketten Tech3 KTM), Fabio Di Giannantonio (Gresini Ducati), Darryn Binder (WithU Yamaha) és Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Team) személyében, addig Augusto Fernández idén egyedüli pilótaként debütált a királykategóriában.

A spanyol az eddigi öt vasárnapi futam mindegyikén pontot szerzett, és összességében a 14. helyen áll 30 világbajnoki ponttal. A tavalyi Moto2-es világbajnok legutóbb Le Mans-ban brillírozott. Miután szombaton a Q2-be kvalifikálta magát, és a tizenkettedik helyet szerezte meg, Fernández vasárnap negyedikként zárta a futamot.

Csillaghullás Le Mans-ban a jubileumi futamon ─ Rossi versenyzője történelmet írt

Aleix Espargarót lenyűgözte honfitársa teljesítménye:

„Augusto nagyszerű versenyt futott, gratulálok neki. Egy dolog az élről indulni, de más dolog a KTM-eseket megelőzni, és ilyen stabil tempót mutatni”

Espargaró pontosan tudja, milyen nehéz az újoncoknak a géposztályban, ezért ismét kiemelte Fernández eddigi fejlődését.

„Ha meg akarod tartani a pozíciódat ebben a mezőnyben, úgy kell harcolnod, mint egy oroszlán. Neki ez sikerül egy olyan csapatban, ahol tudjuk, hogy mit csináltak a legutóbbi újonc versenyzőikkel. Nem könnyű a helyzete, de keményen dolgozik, és joggal Moto2-es világbajnok. Amit Fernández eddig művel, az igazán nagyszerű.”

Espargaró így kritizálta a Tech3 csapat hozzáállását, mivel az alakulat év végén cserélte le két újonc versenyzőjét, Remy Gardnert és Raúl Fernándezt mindössze egy teljesített szezon után.