2024. április 23. 08:52
KezdőlapMotoGPSzándékosan dobta oda a MotoGP Bagnaiát az őt „felfaló” szurkolók elé?

Szándékosan dobta oda a MotoGP Bagnaiát az őt „felfaló” szurkolók elé?

Olaszországban, különösen a Ducati Bologna melletti központjában csodálkoznak azon, hogy a MotoGP kommunikációs osztálya hogyan kezelte Pecco Bagnaia egyes kijelentéseit a Le Mans-i futam után.

Igaz, a világbajnok nem túl szerencsésen választotta meg szavait, amikor az elmúlt versenyeken nyújtott hullámzó teljesítménye okáról kérdezve azt válaszolta, hogy a szatellitcsapatok motorjainak szintjét, amely jelenleg a gyári motorokkal azonos, újra kellene gondolni. Ez a javaslat azonnali kritikákat vont maga után.

Ennél is meglepőbb volt azonban, hogy a világbajnokság hivatalos online platformja a farkasok elé dobta saját bajnokát, amikor a közösségi médiában követőinek millióitól kérte ki a véleményüket Pecco Bagnaia kijelentéseiről. Egyértelmű volt, hogy az olasz ki lesz téve a nyilvános ellenségeskedésnek, és pontosan ez történt.

Baromságnak titulálták a MotoGP-címvédő nyilatkozatát, Bagnaiának elege van

A 26 éves olaszt a bőgőmasinától kezdve a gerinctelen bajnokig mindennek elmondták.

A Ducati természetesen nem nagyon örül ennek, és kíváncsi arra, hogy milyen szándék bújt meg amögött, hogy a farkasok közé dobták azt a versenyzőt, akinek címvédőként és világbajnoki éllovasként a kategória referenciájának kellett volna lennie.

Ha a motogp.com kommunikációs stratégiája az izgalomkeltés, hogy a főszereplők reflektorfénybe kerüljenek, akkor a Ducatinál elgondolkodtak azon, hogy akkor miért nem vetették alá például Marc Márquez vitatott nyilatkozatát a Le Mans-i FP2 után ugyanennek a közvélemény-kutatásnak.

Marc Márquez szerint, ha minden ütközés büntetéssel jár, az a show rovására mehet