2023. június 06. 15:02
KezdőlapSuperbikeA világbajnok dominanciája már-már unalmas, de Carlos Checa szerint ez velejárója a...

A világbajnok dominanciája már-már unalmas, de Carlos Checa szerint ez velejárója a sportágnak

- Hirdetés -

Néhány Superbike-rajongó monotonnak találja Álvaro Bautista jelenlegi dominanciáját. Carlos Checa emlékeztet arra, hogy mindig is voltak ilyen helyzetek.

Tizenkét futamból tizenegy győzelmet aratott eddig Álvaro Bautista a 2023-as Superbike-világbajnokságban, és ennek megfelelően a spanyol előnye 69 pont az összesített tabellán.

Bautista dominanciáját nem lehet figyelmen kívül hagyni, de mindig volt egy versenyző, aki egy bizonyos korszakban kiemelkedett.

- Hirdetés -

„Nyilvánvaló, hogy Álvaro jelenleg egy lépéssel előrébb jár, ahogy korábban Johnny és a Kawasaki, vagy akár Toprak” ─ jegyezte meg Carlos Checa.

Hivatalos: csapatot vált a Yamaha világbajnok versenyzője

„Most Álvaro a csúcson van, mivel mindkettőjüket megverte. Esetleg nagyobb fölénnyel, mint amire számítottak. Ő a referencia. El kell őt kapniuk, de a különbség elég nagy, így nem vagyok benne biztos, hogy sikerülni fog nekik. Óriási kihívásnak tűnik, mert Álvaro átvette az irányítást és leiskolázta nem csak őket, hanem a teljes mezőnyt is.”

Az 50 éves versenyző nem számít arra, hogy Jonathan Rea és Toprak Razgatlıoğlu összefognak az aktuális világbajnok ellen.

„Ez egy egyéni sport, ahol mindenki a maga sorsának kovácsa. Nem hiszem, hogy együttműködést fontolgatnának. Ha Álvaróval és a Ducatival nem lesz gond, akkor más pozíciókért kell majd harcolniuk. Egyértelmű, hogy egyes pályákon közelebb vannak, de nem tudom, hogy meg tudják-e majd verni. A show szempontjából mindenképpen jó lenne, ha ők hárman egymással harcolnának, mert a rajongók ezt szeretik, de jó munkát kell végezniük a csapatoknak, mert a Ducati nagy lépést tett előre, és talált egy olyan versenyzőt, aki profitálhat a motorból, és ez Álvaro.”

- Hirdetés -