back to top
2024. május 04. 08:21
KezdőlapSuperbikeA világbajnok dominanciája már-már unalmas, de Carlos Checa szerint ez velejárója a...

A világbajnok dominanciája már-már unalmas, de Carlos Checa szerint ez velejárója a sportágnak

Néhány Superbike-rajongó monotonnak találja Álvaro Bautista jelenlegi dominanciáját. Carlos Checa emlékeztet arra, hogy mindig is voltak ilyen helyzetek.

Tizenkét futamból tizenegy győzelmet aratott eddig Álvaro Bautista a 2023-as Superbike-világbajnokságban, és ennek megfelelően a spanyol előnye 69 pont az összesített tabellán.

Bautista dominanciáját nem lehet figyelmen kívül hagyni, de mindig volt egy versenyző, aki egy bizonyos korszakban kiemelkedett.

„Nyilvánvaló, hogy Álvaro jelenleg egy lépéssel előrébb jár, ahogy korábban Johnny és a Kawasaki, vagy akár Toprak” ─ jegyezte meg Carlos Checa.

Hivatalos: csapatot vált a Yamaha világbajnok versenyzője

„Most Álvaro a csúcson van, mivel mindkettőjüket megverte. Esetleg nagyobb fölénnyel, mint amire számítottak. Ő a referencia. El kell őt kapniuk, de a különbség elég nagy, így nem vagyok benne biztos, hogy sikerülni fog nekik. Óriási kihívásnak tűnik, mert Álvaro átvette az irányítást és leiskolázta nem csak őket, hanem a teljes mezőnyt is.”

Az 50 éves versenyző nem számít arra, hogy Jonathan Rea és Toprak Razgatlıoğlu összefognak az aktuális világbajnok ellen.

„Ez egy egyéni sport, ahol mindenki a maga sorsának kovácsa. Nem hiszem, hogy együttműködést fontolgatnának. Ha Álvaróval és a Ducatival nem lesz gond, akkor más pozíciókért kell majd harcolniuk. Egyértelmű, hogy egyes pályákon közelebb vannak, de nem tudom, hogy meg tudják-e majd verni. A show szempontjából mindenképpen jó lenne, ha ők hárman egymással harcolnának, mert a rajongók ezt szeretik, de jó munkát kell végezniük a csapatoknak, mert a Ducati nagy lépést tett előre, és talált egy olyan versenyzőt, aki profitálhat a motorból, és ez Álvaro.”