2024. április 24. 08:49
KezdőlapMotoGPFonsi Nieto elmondta, miért van szükségük az ellenfeleknek Marc Márquezre

Fonsi Nieto elmondta, miért van szükségük az ellenfeleknek Marc Márquezre

A MotoGP versenyzői extra motivációt kapnak, amikor Marc Márquez ellen küzdenek, állítja Fonsi Nieto.

A Pramac versenyzője, Jorge Martín a francia hétvégéén a Repsol Honda versenyzőjével, Marquezzel vívott izgalmas küzdelemben végül felülkerekedett. Fonsi Nieto meg van győződve arról, hogy a 30 éves pilóta minden ellenfeléből a legjobbat hozza ki.

„Amikor Márquez is része valaminek, akkor a viták megsokszorozódnak. Egy olyan sráccal küzdeni a pályán, mint ő, valami nagyon szép dolog. Neki az a feladata, hogy motiválja a versenyzőket a rajtrács első emberétől az utolsóig. Sokkal édesebb a győzelem íze, ha az embernek Marc Márquezt kellett legyőznie hozzá. Kár, hogy az utolsó pillanatban hibázott, de ez van. Ő soha nem fogja bedobni a törülközőt, ahogyan megváltozni sem fog. Máskülönben nem ő lenne, és ha nem esik el, akkor ellentámadásba lendült volna.”

Rossi felsorolta legnagyobb riválisait, de egyvalakit nem említett

Márquez Le Mans-ban a harmadik helyről esett el, míg Martín csak annyit tudott mondani, hogy a pályán vívott csatájukkal minden korábbi nézeteltérésüket rendezték.

„Nagyon szép volt látni ezt a csatát, mert ők ketten nagyon tisztelik egymást. Végül Martín felülkerekedett, de tizennégy pont a lemaradásunk a tabellán, mert elkövettünk néhány hibát az eddigi szezon során. A bajnokság nagyon hosszú, és ez hatalmas energiát, motivációt és önbizalmat ad Jorgénak. Természetesen a Ducatinál hagyják, hogy a bajnoki címért harcoljunk. Ha nem így gondolnám, akkor ahelyett, hogy itt lennék, a tévében nézném a futamokat.”