back to top
2024. május 06. 09:16
KezdőlapMotoGPForradalmi változások a MotoGP-nek és a Forma-1-nek otthont adó pályán

Forradalmi változások a MotoGP-nek és a Forma-1-nek otthont adó pályán

2004 óta rendeznek MotoGP-futamot a katari pályán. Mire a száguldó cirkusz ősszel visszatér az említett helyszínre, az infrastruktúra teljesen megújul.

A Losail International Circuit Katar fővárosától, Dohától 30 kilométerre északra található. A pálya 5,38 kilométer hosszú, és jelenleg átfogó modernizáción esik át. A felújítás keretében új bokszutcát, irodaházakat, vendéglátóegységeket, VIP-szekciókat és új lelátókat alakítanak ki az 1-es, 2-es és 16-os kanyarban. Monacóban Amro Al-Hamad, a Katari Motoros és Motorkerékpáros Szövetség (QMMF) vezérigazgatója röviden tájékoztatta a médiát a munkálatok állásáról.

„A tervek szerint haladunk a munkálatokkal, nem lesz gond, így a létesítmény október elejére, a Forma-1-es hétvégére elkészül.”

A Forma-1 október elején vendégeskedik a pályán, míg a MotoGP november közepén.

Al-Hamad számítógépes grafikákat mutatott arról, hogyan fognak kinézni a különböző területek alig négy hónap múlva. A korszerűsítés mintegy 350 millió euróba kerül.

„A felújítás során ügyeltünk arra, hogy ne változtassuk meg az egyedi pálya vonalvezetésén, de egyértelmű volt, hogy javítanunk kell az infrastruktúrán. Az új VIP-zónában 5000 vendégnek lesz hely, egy teljesen új szurkolói tribünt építünk. Lesz egy épületünk a Katari Motorsport Akadémiának is. Az új komplexum 50 bokszot foglal majd magába, többet, mint bármely más Forma-1-es pályán. A versenyirányító központ és a médiaterem megfelel majd a legmagasabb követelményeknek. A kiterjedt munkálatoknak köszönhetően a pályánk olyan világszínvonalú létesítmény lesz, amely bármely más pályával vetekszik.”