back to top
2024. június 20. 14:58
KezdőlapMagyarokPályán és offroad-versenyeken is helytálltak a HMA akadémistái

Pályán és offroad-versenyeken is helytálltak a HMA akadémistái

Vincze Martin negyedik és hetedik, míg Kovács Bálint hatodik helyen végzett a Német Gyorsasági Motorosbajnokságon (IDM).

Vincze Martin, Kovács Bálint és Számadó Máté képviselte az Hungarian Motorsport Academy színeit a Német Gyorsasági Motorosbajnokságon (IDM), ahol az oscherslebeni második fordulóban indult. A Northern Talent Cup sorozatban versenyző Vincze folyamatos javulás után egy negyedik, és egy hetedik helyet szerzett a hétvégén, Kovács Bálint pedig a Yamaháról BMW-re váltva idei legjobb eredményét érte el a Superbike kategóriában, miután a második futamot az előkelő hatodik helyen fejezte be. Számadó Mátét gyomorbántalmak kínozták a hétvégén, ezért az első futamon nem is tudott rajthoz állni a Supersport 300-as kategóriában, de a második futamban hősiesen küzdött, és egészen a kilencedik helyig sikerült előre jönnie.

A lettországi Kegumsban megrendezett Motocross Európa-Bajnokságon Zanócz Noel képviselte a magyar színeket az EMX125-ös kategóriában. Az orosházi tehetség a 42 fős mezőnyben egy nyolcadik, és egy tizedik helyet szerzett, az összetett pontállásban a nyolcadik helyen áll.

Az ADAC versenyek és az Eb-felkészülés jegyében Pergel Bence motokrossz-versenyző a hétvégén a Szlovák Bajnokságban állt rajthoz, ahol az MX2-es kategóriában összesítésben a negyedik lett.

Veszprémvarsányban tartották az Endurocross Magyar Bajnokság 3. fordulóját, ahol az HMA által támogatott Liszka Roland egy esés után is meggyőző fölénnyel nyerte meg futamát, több mint 14 másodpercet verve osztrák vetélytársára.

A Visontán megrendezett Supermoto bajnokság futamain két versenyzőnk, Surányi Balázs és Kovács Zoltán is a Supermoto Open kategóriában állt rajthoz. Kettőjük közül Kovácsnak volt nehezebb dolga, miután gyorsasági versenyző révén élete első Supermoto versenyén indult, de a mezőny legfiatalabb tagjaként nem okozott csalódást, sőt, végül az összesített eredmények után a dobogó legalsó fokára állhatott, közvetlenül Surányi után, aki a második helyen fejezte be a hétvégét.