back to top
2024. május 09. 04:35
KezdőlapMagyarokBilly Bolttal és a legjobb endurósokkal edzett edzett Zsigovits Norbert az Erzbergrodeóra...

Billy Bolttal és a legjobb endurósokkal edzett edzett Zsigovits Norbert az Erzbergrodeóra (videó)

Zsigovits Norbert és Liszka Roland is bejárta a hétvégi Erzbergrodeo prológ vonalát. A két magyar versenyző a legjobb endurósokkal együtt ismerkedett meg a helyszínnel. Előbbi meg is kezdte a hétvége hivatalos részét, de a nyitány nem sikerült jól.

Ezen a hétvégén rendezik a világ egyik leghíresebb hardenduroversenyét, az Erzbergrodeót az Ausztriában található bányavárostól, Eisenerztől nem messze. A Red Bull által szponzorált eseményen két magyar pilóta vesz részt Zsigovits Norbert és Liszka Roland személyében, akik ellenfeleikkel együtt már a hét első felében kipróbálhatták a prológ nyomvonalát.

Előbbi erről videót is készített, amelyen látható, hogy a világ legjobbjaival együtt készülnek. Többek között ott volt Billy Bolt, a Superenduro-világbajnokság előző három kiírásának győztese, valamint a népszerű Taddy Błażusiak is. Ha minden jól megy, mindketten ott lesznek a 2023–24-es Superenduro-vb-n, azon belül a február 3-án, az MVM Dome-ban rendezendő budapesti fordulóban is. Mindez persze a két magyar versenyzőre is igaz.

Zsigovits számára azóta elindult a hétvége hivatalos része is, ugyanis teljesítette a prológot, amelyről szintén videót készített. A MOTAM által támogatott versenyzőnek nem sikerült jól a nyitány, ugyanis az elején elesett, és sok időt veszített. A vasárnapi döntőbe a mintegy 1800 nevezőből a legjobb 500 fog bejutni.