back to top
2024. május 02. 21:46
KezdőlapMoto3A célvonal előtti métereken dőlt el Daniel Holgado javára az őrületes mugellói...

A célvonal előtti métereken dőlt el Daniel Holgado javára az őrületes mugellói futam végeredménye

51 ezreddel szerezte meg a győzelmet Daniel Holgado Mugellóban, egy olyan futamon, ahol öt versenyző küzdött a futam elejétől a legvégéig a pozíciókért.

A versenybíróság meglehetősen szigorúan büntette a legkisebb kategóriában az időmérő edzésen történt várakozásokat. Számos versenyzőt soroltak a rajtrács végére, valamint bezsebeltek még egy hosszú körös büntetést is a futamra.

Romano Fenati motorja megadta magát a rajtrácson, így nem tudott elindulni a többiekkel. Deniz Öncü nagyszerűen kezdte a futamot, és elkezdte leszakítani magáról a mögötte érkezőket. Az utolsó szektorban azonban Daniel Holgado le tudta dolgozni hátrányát Öncüvel szemben, és a célegyenes végére érkezve az élre állt.

Jaume Masiá futotta meg a verseny leggyorsabb körét, és amint alkalma nyílt rá, átvette a vezetést Holgadótól. Az első nyolc pilóta teljesen együtt motorozott, folyamatosan adogatták egymásnak a pozíciókat.

Öncü ismét átvette a vezetést, mögötte Ayumu Sasaki érkezett. A két pilóta minimális előnyre tett szert az üldözőkkel szemben. A török hirtelen lefutott a pályáról, hatalmas mentést produkált, majd sikerült visszaállnia a vezető pozícióba. A célegyenes szélárnyékjátékának köszönhetően Sasaki állt az élre, Öncü visszaesett a negyedik helyre. Az első öt versenyző teljesen együtt motorozott.

Sasaki ugyan nem tudott elszakadni a mögötte érkezőktől, mégis sikerült megtartania elsőségét a célegyenes végéig. Öncü nagyszerű kanyartempót produkált, de Sasaki tudta tartani vele a lépést, mikor a török újra a japán elé került. A két pilóta ismét megpróbálkozott elszakadni az üldözőktől.

Öncü és Sasaki csatározásának köszönhetően Masiá, Holgado és Alonso felzárkózott rájuk. A Leopard versenyzőjének sikerült kihasználni az előtte haladó Öncü szélárnyékát, és hat körrel a vége előtt az élre állt. Elsősége azonban nem tartott sokáig, mert a kör feléhez érkezve Sasaki visszavette a vezetést.

Egymást követték az előzések, Öncü ismét megpróbált meglógni a többiektől, de a célegyenesre minden alkalommal elfogyott az előnye. Négy körrel a futam vége előtt Holgado haladt az élen, mögötte Sasaki, majd Öncü.

Az utolsó kör kezdetén megkezdődött a valódi tűzijáték. Holgado és Öncü küzdöttek az első helyért, majd érkezett Sasaki, aki keményen szorongatta a spanyolt. A negyedik szektorban Öncü állt az élen, de előnye nem volt elég a célvonalig. Holgado zseniális motorozással hajrázta le török versenytársát.

A futam végeredménye: