back to top
2024. május 05. 02:13
KezdőlapMotoGPKomolyabb esőzésben reménykedett, de így sem csalódott Johann Zarco

Komolyabb esőzésben reménykedett, de így sem csalódott Johann Zarco

A Pramac Ducati ásza, Johann Zarco beleadott mindent a mugellói sprintversenyen, és csak egy hajszállal maradt le a dobogóról.

A veterán Johann Zarco esőben reménykedett a mugellói sprint előtt, mivel elmondása szerint ez jelentősen növelte volna győzelmi esélyeit. Végül a futamon ugyan esett, de nem olyan mértékben, ahogy ezt a francia várta volna, de ettől függetlenül nagyon jól szerepelt.

„A kvalifikáción az első két sorba is kerülhettem volna, de ez sajnos nem jött össze. Nagyon jól éreztem magam a motoron, bár a rajt után kissé széles ívet választottam, de sikerült előrébb lépnem. A tempó aztán hihetetlen volt. Több mint 360 km/órás sebességgel megyünk az egyenesben, ott nem lehet hibázni, ez egyértelmű.”

Az esős sprintverseny sem fogott ki a világbajnoki címvédőn, Bagnaia hazai pályán is tarolt

A csapattársa, Jorge Martín elleni párharcról Zarco így nyilatkozott:

„Meg akartam előzni őt, és megszerezni az első sprint érmemet, de az utolsó körben jobban jött ki neki a lépés. Kilencediknek indultam és negyedikként értem célba, szóval nagyon elégedett vagyok. Meggondolatlan manőverrel nem akartam próbálkozni Jorge ellen, mert benne lett volna a pakliban, hogy mindketten kiesünk.”

„Meglátjuk, mi lesz vasárnap. Ha a legtöbben a közepes gumit választják hátra, akkor lehet, hogy előnyben leszünk a lággyal, legalábbis egy ideig.”