2024. április 27. 22:13
KezdőlapMagyarokKorábbi világsztár sportolóval együtt versenyzett Zsigovits Norbert

Korábbi világsztár sportolóval együtt versenyzett Zsigovits Norbert

Zsigovits Norbert hibázott a prológon, de így is a döntőben szerepelhetett a hétvégén megrendezett Erzbergrodeón, ahol az alpesi sí egyik legendája is rajthoz állt. A MOTAM versenyzője nem maradéktalanul elégedett, de örül, hogy sérülés nélkül tudta teljesíteni a versenyt.

A múlt hétvégén rendezték meg a világ legnagyobb endurós eseményét, az Erzbergrodeót Ausztriában. A versenyt, mint mindig, most is óriási érdeklődés övezte. Mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy 1800 versenyző állt rajthoz a világ minden pontjáról. Rengeteg világbajnok, különböző szakágakból, még a többszörös világbajnok síelő, Marcel Hirscher is megmérettette magát.

A verseny lebonyolítása a következő volt: Az első két napon egy gyors enduro mértre hasonlító pályán kellett a versenyzőknek menniük. Ezt az Iron Road Prologue-nak hívják, ahonnan a legjobb 500 jutott tovább a vasárnapi versenyre. Majd a vasárnapi versenyen 4 órájuk volt a versenyzőknek teljesíteni a pályát.

„Nem sikerült jól számomra a prológ első napja, sajnos elcsúsztam az egyik kanyarban, és utána visszavettem a tempót, ezért nem tudtam igazán jó eredményt elérni. A második napon próbáltam javítani, ami sikerült is, viszont a pálya már nagyon szétment, és egy versenyzőt is utolértem, ezért nagy javulást nem tudtam hozni, a hetvenkettedik helyen kvalifikáltam magam a döntőre.”

„A főverseny rajtja igazán jól sikerült számomra. A második sor mezőnyében ötödikként rajtoltam, majd nem sokkal később a vezetést is átvettem ott. Sajnos a verseny során sok apró hibát vétettem, ami miatt sok-sok pozíciót veszítettem. Idén nem sokat hardenduróztam, hiszen most a superendurózás van előtérben nálam, és ott szeretném majd a maximumot nyújtani. Végül a nyolcvanharmadik helyen végeztem, ami bár nem a legjobb eredmény, azért örülök neki, hogy sérülés nélkül végig tudtam menni.”

Az Erzbergrodeo végeredménye

Versenyzők: 1800 fő

Prológ: 72. hely

Verseny: 83.hely

A Hungarian Motorsport Academy versenyzői közül Csizmazia Barnabás érte el a legjobb eredményt: a zúzott sérülései ellenére egészen a 26. helyig lépett előre a fő versenynapon. Liszka Rolandnak is teljesen új volt a közeg, ennek ellenére ő is szépen helyt állt, az időnként hóval tarkított futamon a 74. lett.