2024. április 28. 13:21
KezdőlapMoto3Családja kérésére így emlékeztek meg a fiatalon elhunyt svájci versenyzőről Mugellóban

Családja kérésére így emlékeztek meg a fiatalon elhunyt svájci versenyzőről Mugellóban

Amikor a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye visszatér Mugellóba, óhatatlanul felbukkannak a 2021-ben tragikus balesetben elhunyt Jason Dupasquier emlékei. A PrüstelGP csapata virágokat helyezett el a baleset helyszínén.

Két év telt el azóta, hogy Jason Dupasquier mindössze 19 évesen, az Olasz Nagydíjon történt tragikus kvalifikációs baleset következtében elhunyt.

A tehetséges Moto3-as versenyző, aki néhány héttel korábban Jerezben egy hetedik helyezéssel karrierje legjobb teljesítményét nyújtotta, 2021. május 29-én, az „Arrabbiata 2” elnevezésű kanyarban óriásit bukott, és az őt követő Ayumu Sasaki elgázolta. A svájci a baleset során olyan súlyosan megsérült, hogy az orvosok minden erőfeszítése hiábavaló volt.

A svájciak feltörekvő reménysége volt, egészen a mugellói tragédiáig

A Dupasquier család kívánságának megfelelően csütörtökön egy virágládát helyeztek el azon a helyen, ahol a svájci tehetség két évvel ezelőtt, a hétvégén Mugellóban bukott.

„Ezt Susanna Solával közösen szerveztük meg. Stefan Kirsch és a korábbi versenyzőink is ott voltak” ─ mondta Florian Prüstel a SPEEDWEEK.com-nak.

Susanna Sola a Prüstel csapat koordinátora volt, és most Peter Öttl Liqui Moly Husqvarna Intact GP csapatának munkáját segíti.