2024. február 25. 21:42
KezdőlapMotoGPDovizioso: A Ducatinak nincs szüksége Marc Márquezre

Dovizioso: A Ducatinak nincs szüksége Marc Márquezre

Andrea Dovizioso szerint Marc Márqueznek el kell hagynia a Hondát ahhoz, hogy újabb MotoGP-címet nyerjen.

Marc Márquez a 2024-es MotoGP-szezon végéig áll szerződésben a Hondával, és ahogy az a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon ismét látható volt, a spanyol egy olyan motoron ül, amely nem teszi lehetővé számára, hogy jó eredményeket érjen el. A nyolcszoros világbajnok egymás után negyedszer esett ki versenyen, azonban Márquez mindhárom futamon, amelyen az idei szezonban eddig nem ért célba, a dobogóért küzdött.

A sérüléssel kapcsolatos gondjain túljutva úgy tűnik, Márquez visszatért ahhoz a formához, amit korábban képviselt, ami miatt sokan bajnoki esélyesként tekintenek rá, de a motor sajnos nem megfelelő erre a célra. Az olasz futam előtt Márquez utalt arra, hogy győztes gépet szeretne, ami nem feltétlenül a Hondánál adatik meg neki. Ami optimizmusnak és a Hondába vetett hitnek tűnt, az hamar frusztrációba fordult, amikor a vasárnapi futam során bukott, és széttárt karokkal állt tétlenül a gép fölött, mintha üzenni akart volna a japán márkának.

Nem Rossi felülmúlása a legfontosabb Marc Márquez számára

Andrea Dovizioso a Yamahánál versenyző Fabio Quartararo példájával élve ezt mondta Márquez jelenlegi helyzetéről:

„Nehéz elképzelni, hogy Marc a Hondával a bajnoki címért küzdjön, ahogyan Fabio a Yamahával jelenleg. Marcnak nincs meg a motorja ehhez. Jelenleg a japán motorok több okból sem olyan jók, mint a múltban. Másképp működnek, és évekbe telik, mire felzárkóznak az európaiakhoz.”

Ezért Márquez egykori riválisa úgy gondolja, hogy a 30 éves versenyzőnek váltania kell ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcolhasson, bár ő nem a Ducatival képzeli ezt el.

„Lehetetlen. Ez lehetetlen, mert a Ducatinak nincs szüksége Marcra. Szerintem az egyetlen módja, hogy megnyerje a bajnoki címet, ha egy másik gyártóhoz igazol.”