2024. április 27. 22:09
KezdőlapMotoGPBautistának nincsenek illúzió, csak jól akarja érezni magát a jutalomként kapott MotoGP-teszten

Bautistának nincsenek illúzió, csak jól akarja érezni magát a jutalomként kapott MotoGP-teszten

A 2022-es Superbike-világbajnokság megnyerésének jutalmaként Álvaro Bautista MotoGP-tesztet kért a Ducatitól. A bajnok kívánsága még június vége előtt valóra válik.

Tizenegy évvel Carlos Checa bajnoki címe után a Ducati tavaly végre ismét ünnepelhetett, Álvaro Bautistának köszönhetően. A spanyol 16 győzelemmel és 31 dobogós helyezéssel szinte egymaga hódította el mind az egyéni, mind a konstruktőri címet, és a 2023-as Superbike-világbajnokság öt találkozója után 15 futamból 14 győzelemmel ismét magabiztosan áll a tabella élén.

A Ducati aligha tagadhatja meg ezek után versenyzője kívánságát, főleg úgy, hogy a spanyol 2024 végéig hosszabbított a gyártóval.

„Kapok egy MotoGP-tesztet ajándékként a tavaly megnyert bajnoki címemért. Ezt nagyon hamar, még a nyári szünet előtt le is bonyolítjuk. Öt éve nem ültem MotoGP-motoron, ez csak arról fog szólni, hogy jól érezzem magam. A tévé előtt úgy tűnik, hogy ezek a motorok nagyon szórakoztatóak, számos versenyző gyors a Ducatival. Szóval szeretnék néhány kört megtenni vele, hogy felidézzem az emlékeket.”

Bautista újabb mesterhármassal zárt, csapattársa buta hibával bukta el a dobogót

A 46-szoros Superbike-győztes a Ducati tesztcsapatával jövő hét elején a misanói pályán motorozik majd. A HRC Stefan Bradllel szintén ott lesz.

Bautista viszont leszögezte, hogy a GP-paddockba való visszatérés szóba sem jöhet:

„Nem azzal a szándékkal megyek el a tesztre, hogy utána szabadkártyásként versenyezzek. Nem hiszem, hogy sok esély van arra, hogy megismételjem azt, amit Troy Bayliss csinált 2006-ban. Az egy másik időszak volt. A Superbike-világbajnokságra koncentrálok. Úgy veszem a tesztet, mint egy díjat, és nem gondolok erre.”

Az ausztrál 2006-ban szerezte meg három Superbike-világbajnoki címéből a másodikat. Amikor a MotoGP versenyzője, Sete Gibernau 2006 végén sérülés miatt kihagyni kényszerült a valenciai futamot, Bayliss ugrott be helyette, aki meg is nyerte a versenyt.