back to top
2024. május 04. 17:57
KezdőlapMotoGPMarini csuklójának megváltás lesz a sachsenringi pálya ─ furcsa, de...

Marini csuklójának megváltás lesz a sachsenringi pálya ─ furcsa, de érthető kijelentést tett az olasz

Míg Marco Bezzecchi szeretné behozni lemaradását, addig csapattársa, Luca Marini örül, hogy Sachsenringen futam közben is pihentetheti a még nem száz százalékos csuklóját.

A Mooney VR46 Racing Team versenyzői számára rendkívül vegyesen alakult a vasárnapi futam Mugellóban. Miután a szombati sprintversenyen a második helyen végzett, Marco Bezzecchinek gondjai adódtak az első gumival a főfutamon, így csak a 8. helyen haladt át a célvonalon.

„A verseny keserű szájízt hagyott bennem. Többet vártam, hiszen egész hétvégén erős voltam. Sajnos valami nem működött, így most elemeznünk kell az adatokat, hogy javíthassunk.”

Hazai közönség előtt ismételné meg diadalát Marco Bezzecchi

Csapattársának, Luca Marininek jobban mentek a dolgok. A sprintversenyen elért ötödik hely után az olasz vasárnap sokáig a dobogós helyekért küzdött, sérült csuklója ellenére is.

„A legnagyobb probléma nem a fájdalom, hanem az, hogy nincs erőm rendesen motorozni.”

A 25 éves versenyző most különösen várja a Sachsenringet, ahol tíz balos és csak három jobbos kanyar van:

 „Az egészségi állapotomat tekintve a Sachsenring fantasztikus pálya” ─ viccelődött Marini.

Marini meglepődött Pedrosa dicséretén, elmondta, milyen tanácsot kapott

„A pályának csak egy kemény féktávja van. Ez lehetőséget ad a csuklómnak, hogy a kör hátralévő részében egy kicsit regenerálódjon.”

Bezzecchi eközben a jóvátételre törekszik.

„Sachsenring egy szokatlan és nagyon különleges pálya. A múltban mindig gyors voltam itt. Az a célom, hogy az elejétől kezdve az élen legyek, hogy a legerősebb versenyzőkkel küzdhessek a futam során.”