back to top
2024. május 07. 01:30
KezdőlapMotoGPZarco főnöke bírálta Marc Márquez viselkedését a hatalmas ütközés után (videó)

Zarco főnöke bírálta Marc Márquez viselkedését a hatalmas ütközés után (videó)

Gino Borsoinak, a Pramac csapatmenedzserének nem nyerte el a tetszését, hogy Marc Márquez nem ment oda Johann Zarcóhoz, miután motorja kettétörte a francia pilóta versenygépét. A nyolcszoros világbajnok azért később átment riválisához.

Óriási baleset történt a Német Nagydíj második edzésén a MotoGP-ben a hajrában. Marc Márquez, aki korábban többször is hibázott, ezért addig nem tudott javítani, ezúttal már nem tudta megfogni a motorját, és elesett. Ennek nem is lett volna különösebb következménye, de a Honda pont keresztezte a bokszból éppen kijövő Johann Zarco útját, aminek igencsak látványos vége lett.

Marc Márquez hibája után kettétört az egyik Ducati, Bezzecchié lett a pénteki nap

A spanyol motoros versenygépe telibe találta a Ducatit, amely az ütközés hatására kettétört. Márqueznek természetesen kutya baja volt, a kérdés Zarco állapota volt, aki nem is kelt fel azonnal. Nem sokkal később azért megtette, és kiderült, hogy érte sem kell aggódni. Ettől függetlenül persze alighanem igencsak megütötte magát.

Nem sokkal a baleset után megszakították a tréninget, így mindkét versenyzőnek volt lehetősége visszatérni a pályára az újraindítás után. Ennek kapcsán érte kritika Márquez viselkedését, aki már rögtön a bukás után arra koncentrált, hogy minél hamarabb visszajusson a garázsba. Gino Borsoinak pedig nem tetszett, hogy a 30 éves versenyző nem ment oda Zarcóhoz.

„Ez egy kissé szerencsétlen baleset volt, és Johannra nézve nem voltak komoly következményei – nyilatkozta a Pramac csapatmenedzsere. – Kicsit csalódott voltam Márquez viselkedése miatt, akit a legkisebb mértékben sem érdekelt, hogy mit idézett elő, és figyelme maximálisan arra irányult, hogy visszamenjen a bokszba, és felüljön a tartalékmotorra.”

A korrektség kedvéért mindenképpen hozzá kell tenni, hogy az olasz szakember kritikájának elhangzása után nem sokkal Márquez átment a Pramac garázsába. Ami a piros zászló utáni perceket illeti, egyikük sem tudott javítani, a Honda versenyzője fel sem ért a gyorskörére. Zarco ezzel együtt is továbbjutott a tizedik helyen, ellentétben a tizennegyedik helyen záró Márquezzel.

Márqueznek így már a Q1-ben pályára kell gurulnia, hogy megküzdjön a továbbjutásért. Amennyiben ez nem jön össze neki, akkor nagyon nehéz dolga lesz, ha meg akarja őrizni 2010 óta tartó makulátlan mérlegét a Sachsenringen. A spanyol versenyző az utóbbi tizenegy Német Nagydíjat megnyerte, amelyen részt tudott venni.