back to top
2024. május 04. 09:22
KezdőlapMotoGPAz ő hibája idézte elő a látványos ütközést, de Marc Márquez Zarcót...

Az ő hibája idézte elő a látványos ütközést, de Marc Márquez Zarcót tette felelőssé

Marc Márquez azt mondja, hogy „dühös” Johann Zarcóra, mivel szerinte a Pramac versenyzője elkerülhette volna a MotoGP Német Nagydíjának edzésén az 1-es kanyarban történteket.

A Honda versenyzője, Marc Márquez az FP2 záró szakaszában kezdett egy gyors kört, amikor az 1-es kanyarban fékezve elvesztette motorja elejét. Ezzel egy időben Johann Zarco éppen a bokszutcából jött ki, és az aszfalton csúszó Honda elsodorta, ami letépte a Ducati első kerekét. Mindkét versenyző sértetlenül megúszta az incidenst, de Márquez úgy érzi, Zarcónak figyelnie kellett volna, amikor elhagyta a bokszutcát. Az incidensről készült egyik visszajátszás sem rögzítette, hogy mit csinált Zarco az 1-es kanyarba való behajtása előtt, amikor is úgy tűnik, hogy Márquez ütközésének hallatán hátranézett. Arra a kérdésre, hogy látta-e, hogy Zarco jön, Márquez azt mondta:

„Ezt a kérdést neki kell feltenni, mert tudod, hogy ha én vagyok az a srác, aki hibázik, akkor azt mondom, hogy az én hibám, de ezúttal dühös vagyok, mert ha valaki elkerülhette volna ezt a helyzetet, az Johann volt. Ha valaki kijön a bokszutcából, annak hátra kell figyelnie. Pláne, ha jön egy másik versenyző.”

Marc Márquez hibája után kettétört az egyik Ducati, Bezzecchié lett a pénteki nap

„Ahogy a múltban is láttuk ebben a kanyarban, még ma reggel is Aleix Espargaróval, [Fabio] Quartararóval, könnyű bukni, könnyű elveszíteni az elejét, és akkor még inkább, amikor az edzés végén húzod a gázt. Óriási szerencsénk volt, hogy mindketten megúsztuk sérülés nélkül, de már hallottam valakitől, hogy ‘á, Marc veszélyes’. Ha valaki elkerülhette volna ezt a helyzetet, az Johann volt. Sok versenyző bukott ma, mindenki bukni akar? Már meglátogattam Zarcót, és ő is rendben van, szóval tényleg szerencsénk volt.”

Zarco főnöke bírálta Marc Márquez viselkedését a hatalmas ütközés után (videó)

A péntek egy frusztráló nap volt Márquez számára a Sachsenringen, amihez hozzátartozott egy necces pillanat a 11-es kanyarban az FP2-ben, ami után rajtakapták, hogy a középső ujját mutatta a motorjának.

„A kamera jól rögzítette. A helyzetről szólt, túlságosan dolgozott bennem az adrenalin. Sikerült megmentenem a helyzetet, amikor majdnem elestem, de rá kell jönnünk, hogyan tudok simábban vagy egy kicsit lassabban motorozni, és akkor nem lesznek ilyen pillanatok.”