2024. április 27. 16:17
KezdőlapMoto2Újabb sima győzelmével Acosta még szorosabbá tette a Moto2-es bajnokságot

Újabb sima győzelmével Acosta még szorosabbá tette a Moto2-es bajnokságot

Pedro Acosta óriási fölénnyel nyerte a Német Nagydíjat a Moto2-ben. Jake Dixon a hajrában megközelítette Tony Arbolinót, de végül utóbbi lett a második, így 15 ponttal vezeti a tabellát.

A Moto3-as után a Moto2-es versennyel folytatódott a Német Nagydíj hétvégéjének vasárnapi napja. A pole pozíciót Pedro Acosta szerezte meg 1:23.858 másodperccel, így a szezon során először indulhatott az élről. A spanyol versenyző 269 ezreddel múlta felül a futam előtt a bajnokságot 20 ponttal vezető Tony Arbolinót, mellőlük pedig Jake Dixon rajtolhatott.

A rajt után Arbolino átvette a vezetést, ám Acosta az 1. kör végén újra élre állt. Az első kanyarban Jeremy Alcoba nekiment Bo Bendsneydernek, aki eltalálta Darryn Binder motorját, és mindketten kiestek. A spanyol versenyző hosszú körös büntetést kapott az akciójáért, míg a hollandnak eltört a kulcscsontja.

Acosta hamar félmásodperces előnyt alakított ki, Arbolino pedig több mint 1 másodperccel volt Arón Canet előtt, aki annak ellenére jött fel a harmadik helyre, hogy nincs tökéletes állapotban. Dixon visszaesett a negyedik pozícióba, őt Alonso López és Somkiat Chantra követték az ötödik, illetve a hatodik helyen.

A 6. körre Acosta 1 másodperc fölé növelte Arbolinóval szemben, míg hátul Lukas Tulovic bukott, és esett ki a versenyből. Ennél jóval nagyobb dráma volt, hogy a 13-as kanyarban Canet is elesett, így Dixon visszajött a harmadik pozícióba. Mögötte pedig csata alakult ki, és a 9. körben Chantra megelőzte Lópezt a negyedik helyért.

A 13-as kanyar következő áldozata Izan Guevara volt, aki a 10. körben csúszott el. Ezen a ponton az első öt pilóta egyaránt 1 másodpercnél nagyobb különbséggel előzte meg a mögötte lévőt, a hatodik helyért viszont nagy csata alakult ki Manuel González és Calestino Vietti között. Az olasz pilóta ugyan megtámadta riválisát, de az előzés nem jött össze neki, így maradt a hetedik, egészen addig, amíg Sam Lowes nem ment el mellette.

A következő körökben Acosta tovább növelte előnyét, és ezzel párhuzamosan Dixon közeledett Arbolinóra. A 16. körben már kevesebb mint 4 tized volt a különbség, utána a Marc VDS motorosa valamelyest magára talált, és 6 tized fölé tornázta az előnyét. Ami a hátsó szekciót illeti, Joe Roberts ugyancsak a 13-as kanyarban esett el.

Acosta előnye végül 3 másodperc alá csökkent, de így is simán nyert, Arbolino második helye viszont veszélybe került, mert Dixon minden addiginál jobban megközelítette. Az olasz pilóta azonban meg tudta őrizni pozícióját, és 95 ezreddel ellenfele előtt ért célba, így 15 ponttal vezeti a bajnokságot a KTM Ajo motorosa előtt. Chantra lett a negyedik, López pedig az ötödik helyen ért célba.

A Moto2 sachsenringi futamának végeredménye