back to top
2024. május 05. 21:49
KezdőlapMotoGPÚjabb futamon fog versenyezni Dani Pedrosa

Újabb futamon fog versenyezni Dani Pedrosa

Jó hír minden Dani Pedrosa-rajongónak: a Red Bull KTM 37 éves tesztpilótája szeptemberben Misanóban visszatér a MotoGP rajtrácsára.

Dani Pedrosa elkápráztatta a megfigyelőket és a szurkolókat Jerezben. A 37 éves spanyol, és 54-szeres futamgyőztes (ebből 31 a MotoGP-ben) mindössze második versenyszereplését teljesítette a 2018-as szezont követő állandó versenyzői visszavonulása óta, és rögtön az első edzésen a legjobb időt motorozta.

Pedrosa a spanyol a hétvége további részében is nagy szerepet játszott: A pénteki közvetlen Q2-es bejutást követően szombaton a hatodik rajtkockát szerezte meg. Ezt az eredményt megerősítette első MotoGP-s sprintversenyén, majd a vasárnapi főfutamon a hetedik helyen ért célba.

Most már biztos: Pedrosa 2023-ban újabb szabadkártyás lehetőséget kapott. A KTM vasárnap reggel hivatalosan is megerősítette részvételét a Misanóban megrendezésre kerülő versenyhétvégén.

A Red Bull KTM csapatfőnöke, Francesco Guidotti a SPEEDWEEK.com-nak adott interjúban már korábban bejelentette, hogy a felkérés megtörtént. Az azonban nem volt egyértelmű, hogy az osztrák gyártó is megkapja-e a visszaigazolást. Nagydíjonként ugyanis csak két szabadkártyát osztanak ki. A San Marinó-i hétvége után Pedrosa szeptember 11-én az IRTA hétfői tesztjén is részt vesz.