back to top
2024. május 03. 02:47
KezdőlapMotoGP28 perc, 3 bukás, Joan Mir motorjának szárnyai ─ avagy Marc Márqueznek...

28 perc, 3 bukás, Joan Mir motorjának szárnyai ─ avagy Marc Márqueznek szombaton semmi nem jött össze

Marc Márquez 28 perc alatt háromszor is bukott a kvalifikáción, majd a futamon ugyan talpon maradt, de folyamatosan esett vissza, és végül csak a 11. helyen zárt.

Marc Márqueznek emberpróbáló délelőttje volt szombaton a Sachsenringen, ugyanis 28 perc alatt háromszor is a kavicságyba dobta a Hondáját. A csapata a végén a sérült Joan Mir motorjáról szerelte le a szárnyakat, és tette át Márquez gépére, nem csoda tehát, hogy a 15 körös sprintben a túláradó lendülete némileg alábbhagyott.

A Honda 2022-es „Sachsenring-botránya”, amikor 40 év után először fordult elő, hogy egyetlen Honda-pilóta sem végzett pontszerző helyen a királykategóriában, ma folytatódott. Az LCR Honda versenyzője, Takaaki Nakagami ugyanis csak a 17. helyen végzett, körönként majdnem egy másodpercet veszítve az élen haladókhoz képest.

Briliáns előzéssel állt az élre Jorge Martín, majd utcahosszal nyerte meg a sachsenringi sprintfutamot

„Alapvetően igen, örülök, hogy célba értem a versenyen. Tagadhatatlan, hogy viharos délelőttöm volt a kvalifikáción. A Sachsenringen vagyunk, itt gyorsabban ver a szívem. Itt pozitív energiával indulok, ezt már reggel éreztem, amikor felkeltem. Úgy álltam hozzá, hogy ma jól teljesítek, miután tegnap küszködtünk. Normális esetben vizes körülmények között erősek vagyunk. Ezért is vártam sokat a vizes FP3 alapján, de amikor a Q1-ben felszáradt, megint jöttek a problémák” ─ kezdte Márquez.

„Nagyon viharos volt az egész nap. Motorra ültem, elestem, visszarohantam a bokszba, ismét motorra ültem, majd megint buktam. A kvalifikáció és a sprint között rájöttem, hogy a kockázat nem kifizetődő. Optimistán vágtam neki a versenynek, az első néhány körben igyekeztem felvenni a harcot a többiekkel. Aztán viszont a 11-es, majd az 1-es kanyarban is akadtak gondjaim, így visszavettem a tempóból, és úgy voltam vele, hogy szeretném végre egészben behozni a motort.”

„Három bukás 28 perc alatt, ez sok. Ez túl sok. Közel vagyok a legjobb srácokhoz, de csak akkor, ha többet kockáztatok, mint kéne, ennek pedig az a következménye, hogy sokat bukok.”