back to top
2024. május 08. 08:19
KezdőlapMotoGPBagnaia nem neheztel Martínra, de kéri vissza a pontjait

Bagnaia nem neheztel Martínra, de kéri vissza a pontjait

Francesco Bagnaia világbajnoki előnye a németországi futammal 16 pontra csökkent. Assenben a címvédő szeretné visszaszerezni az elvesztett pontokat, de úgy véli, nem lesz egyszerű dolga.

A Sachsenringen rendezett futamokon a Ducati sztárja, Pecco Bagnaia kénytelen volt vereséget szenvedni márkatársától, Jorge Martíntól. A spanyol így 24-ről 16 pontra tudta csökkenteni hátrányát a világbajnoki éllovassal szemben. A sikeres németországi hétvégével a Pramac Ducati versenyzője Marco Bezzecchi elé, a második helyre lépett előre az összesített tabellán.

Egy túl ambiciózus manőver után, ami végül a győzelembe került, Bagnaia irigység nélkül elismerte: „Jorge megérdemelte a győzelmet, nagyon erős versenyt futott.”

Marc Márquez, illetve Quartararo miatt is van mély gödörben a Honda és a Yamaha?

Assenben a 26 éves torinói szeretné jóvátenni a hibáját és ismét növelni az előnyét. A sorozatban harmadik versenyhétvégére előre tekintve hangsúlyozta:

„Ez az utolsó futam a hosszú nyári szünet előtt. Mielőtt tehát nekivágnánk a szezon második és legnehezebb részének, fontos, hogy megerősítsük pozíciónkat a világbajnoki tabellán. Tavaly fantasztikus győzelmet arattunk Assenben, és idén is megpróbáljuk megszerezni az első helyet, de sokkal szorosabb versenyre számítok, és rengeteg ellenfélre, akik készen állnak arra, hogy harcoljanak a győzelemért. Ez az egyik kedvenc pályám, ezért is van a karomra tetoválva a pályarajz. Jól érzem magam a motoron, és bízom benne, hogy jól teljesítek.”

Bagnaia csapattársa, Enea Bastianini is sikeres hétvégében reménykedik.

„A legutóbbi nagydíj a Sachsenringen sokkal jobban sikerült, mint vártam, a versenyen fizikailag nem szenvedtem úgy, mint Mugellóban. Az biztos, hogy Assenbe kicsit fáradtabban érkezem majd az elmúlt két futam után. Kezdem jobban megismerni a motoromat és jobban érzem magam fizikailag. Majd meglátjuk, hogyan alakul a hétvégén, de remélem, hogy még közel kerülhetek az élmezőnyhöz.”