back to top
2024. május 03. 05:10
KezdőlapMotoGPA sorozatos kudarcok ellenére bizakodó a Yamaha versenyzője

A sorozatos kudarcok ellenére bizakodó a Yamaha versenyzője

Fabio Quartararónak be kellett érnie a 13. hellyel Sachsenringen mindkét futamon. Ennek ellenére bizakodóan tekint az asseni hétvégére.

Fabio Quartararo ezúttal messze volt a tavalyi győzelmétől a Sachsenringen. A sprintversenyen és a főfutamon sem jutott a 13. helynél előrébb. Vasárnap nem jött be a taktika a gumikat illetően, de még a közepes gumival sem végzett volna előrébb a tizedik helynél, magyarázta a célba érkezés után.

Legalább ő és csapata levonták a tanulságokat a csalódást keltő hétvégéből:

„Ez nem jött be, most már tudjuk. A pontokat tekintve nem volt nagy siker a Német Nagydíj, de tanultunk belőle, és ez már ér valamit.”

A 24 éves nizzai versenyző nem adta fel a reményt, hogy Assenben jobb teljesítményt nyújtson. Előre tekintve a következő versenyhétvégére azon a pályán, ahol tavaly nem tudta befejezni a futamot.

Marc Márquez, illetve Quartararo miatt is van mély gödörben a Honda és a Yamaha?

„Tavaly nem a tervek szerint alakult a verseny Assenben. Mindazonáltal ez az egyik kedvenc pályám, és mint mindig, most is mindent megteszek majd a jó eredményért.”

Csapattársa, Franco Morbidelli tavaly szintén nem látta a kockás zászlót Assenben. A 28 éves olasz, aki a Sachsenringen a 12. helyen végzett, így nyilatkozott:

„A Sachsenringen töltött hétvégén a lehető leggyorsabban szeretnék továbblépni. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell. A versenytempónk egészen elfogadható, de a pénteki edzéseken muszáj többet kihoznunk magunkból. Keményen fogunk dolgozni, hogy a nyári szünet előtt a lehető legtöbbet fejlődjünk.”