back to top
2024. július 27. 02:25
KezdőlapMotoGPOliveira: Assen az egyik legmegterhelőbb pálya, de készen állok

Oliveira: Assen az egyik legmegterhelőbb pálya, de készen állok

A Sachsenringen Miguel Oliveira sérült bal válla ellenére bejutott a top10-be vasárnap. A portugál versenyző szeretné kihasználni a lendületét, hogy Assenben is erős eredményt érjen el.

Miguel Oliveira már sérülten utazott a német hétvégére, a Sachsenringre. A CryptoDATA RNF MotoGP csapat portugál versenyzője ráadásul a második edzésen még el is esett. Oliveira azonban nem keseredett el, és sikerült behoznia az Apriliát vasárnap a 10. helyen.

Miguel Oliveira zöld utat kapott a mugellói hétvégén való indulásra

A körülményekhez képest a portugál pilóta elégedett ezzel az eredménnyel, és igyekszik minél többet pihenni a most hétvégi, asseni megmérettetés előtt:

„Sikerként könyvelem el ezt az eredményt, ahogyan a csapat is. Az asseni hétvége előtti napokat arra fogom használni, hogy pihenjek és regenerálódjak egy kicsit. Assen az egyik legnehezebb pálya, ha a fizikai megterhelésről van szó, de készen fogok állni.”

Csapattársa, Raúl Fernández is rendkívül motiváltan utazik Assenbe.

„Úgy gondolom, hogy az elmúlt két versenyen jó munkát végeztünk. Mugellóban felismertük, mik rejlenek még a motorban, gondolok itt a sebességre, a Sachsenringen pedig képesek voltunk egyenletes köröket motorozni. Lelkes vagyok, bár az időjárás nem mindig kegyes hozzánk ezen a helyszínen, de szerintem a motorral nem lesz gond.”