back to top
2024. május 04. 19:58
KezdőlapMotoGPHiába a jó kezdés, a sérült Quartararót egyvalami aggasztja

Hiába a jó kezdés, a sérült Quartararót egyvalami aggasztja

Fabio Quartararo szerint gyorsak voltak a Holland TT pénteki napján, de aggasztja, hogy a határon kell motoroznia. A Yamaha pilótája azt is elismerte, hogy lábujjtörése gondot okozhat neki a hétvége hátralévő részében.

Fabio Quartararo a hatodik helyen zárta a Holland TT pénteki napját a MotoGP-ben, 278 ezreddel elmaradva a legjobb időt megfutó Marco Bezzecchitől. Ezzel már most bejutott az időmérő második szakaszába, így a Q1-ben nem kell részt vennie, és garantált, hogy az első tizenkét pozíció egyikéből indulhat a sprintfutamon, illetve a főversenyen.

Marc Márquez ismét bukott, Bezzecchi a második edzést is az élen zárta Assenben

Mindez egyértelmű előrelépésnek tekinthető a Yamaha részéről, hiszen a japán gyártó szemmel láthatóan szenvedett az elmúlt időszakban, ami a nyilatkozatokból is egyértelmű volt. A mostani eredményeket alapul véve a francia versenyzőnek akár egy erős pontszerzés is kinézhet, ám ő ennek ellenére sem maradéktalanul elégedett, ugyanis egyvalamitől tart.

„Nehéz nap volt, de gyorsak voltunk – értékelt a Sky-nak. – Reménykedem egy jó időmérőben, hogy aztán készen álljunk a sprintfutamra. Mindig is gyors voltam ezen a pályán, de a motor nagyon agresszív, sokat mozog az egyenesekben, amikor a hatos kanyarhoz érek. A határon vagyok, és ez aggaszt engem. A többiek [előre] fognak lépni, ahogyan mindig, amit nekem a vezetés terén kell behoznom.”

Quartararo ezzel arra célzott, hogy többet kell kockáztatnia annak érdekében, hogy viszonylag jó pozíciókért harcolhasson, amiben nyilvánvalóan fokozottan benne van a bukás veszélye. A baleset most kifejezetten nem tenne jót a 24 éves motorosnak, hiszen egyébként is sérüléssel küszködik, miután a héten futás közben eltörte a nagylábujját.

Ráadásul pont a bal lábán sérült meg ez a testrésze, ami a váltás miatt lehet gond. Quartararót az első tréning után megvizsgálták az orvosok, és bár zöld utat kapott a folytatásra, azt nem zárta ki, hogy mindez negatív hatással lehet rá. „Ami a sérülést illeti, jelenthet problémát – fogalmazott. – Másképpen vezetek, [mert] fáj a lábam, és nagyrészt a karommal motorozom, nem pedig a lábammal.”

Quartararónak a hetedik hely volt a legjobb rajtpozíció, ahonnan indulhatott az idei szezonban, ezt még az Amerikai Nagydíjon sikerült elérnie. Azóta négy kvalifikációt rendeztek, és ezek egyikén sem sikerült beverekednie a legjobb tízbe, sőt, a Q2-ben is csak a Sachsenringen vehetett részt. Ez utóbbi most már adott, kérdés, hogy a Yamaha mennyire tudja tartani a lépést a többiekkel.