back to top
2024. május 09. 08:28
KezdőlapMotoGPQuartararo is járt már Binder cipőjében, megkönnyezte a dobogót

Quartararo is járt már Binder cipőjében, megkönnyezte a dobogót

Marco Bezzecchi győzelmével zárult a szombati sprintfutam Assenben. Az olasz versenyző több mint egy másodpercet adott honfitársának, Pecco Bagnaiának. A harmadik helyen a Yamaha reménysége, Fabio Quartararo végzett, miután Brad Bindert megbüntették pályaelhagyás miatt.

A pole pozícióból induló Marco Bezzecchi csökkentette lemaradását Jorge Martínnal szemben a világbajnoki tabellán. A Mooney VR46 csapat versenyzője 10 pontra faragra a különbséget márkatársához képest.

Bezzecchi így vélekedett teljesítményéről a futam után:

„Nagyon jól éreztem magam a motoron, jól rajtoltam, de az első kanyarban elkövettem egy hibát, így két pozíciót is veszítettem. A versenytempónk szerencsére rendkívül erős volt, hamar fel tudtam zárkózni, és fel tudtam venni a harcot Binderrel és Bagnaiával. Remélem holnap is meg tudjuk ismételni ezt a sikert. Köszönöm mindenkinek.”

A világbajnoki éllovas, Pecco Bagnaia kisebb nehézségekkel küzdött, mégis sikerült behoznia a Ducatit a második helyen.

„Összességében boldog vagyok, bár voltak olyan helyzetek és pontok a pályán, ahol szenvedtem. Bizakodó vagyok a holnapi versenyt illetően, tekintve, hogy az egy sokkal különlegesebb és a maitól eltérő futam lesz. Már nagyon várom.”

Bezzecchi a rossz rajt után is megállíthatatlan volt, Quartararo büntetés után harmadik a sprinten

Fabio Quartararo megörökölte a dobogó harmadik fokát. Brad Binder a nyolcas kanyarban elhagyta a pályát, így hosszú körös büntetésre ítélték, melyet azonban már nem volt lehetősége letölteni. Végül három másodpercet hozzáadtak az idejéhez, így az ötödik helyet szerezte meg. A két pilóta egészen a befutó utáni pillanatokig nem tudta, mi a helyzet, majd mikor szembesültek a végeredménnyel, Quartararo szinte könnyekben tört ki.

„Nagyon boldog vagyok. Sajnálom Bindert, mert pár éve én is ugyanígy jártam Misanóban. A tempóm jó volt, de nem igazán tudtam mit kezdeni az előttem motorozó srácokkal. Remélem, holnap jobban sikerül a rajtom, és ismét a dobogóért harcolhatok.”

Nemcsak Binder kapott büntetést pályaelhagyás miatt, hanem Luca Marini is. Az olasz versenyző a 17-es kanyart vágta le, és ez pont elég volt ahhoz, hogy kiszoruljon a pontszerzők közül.