back to top
2024. július 27. 01:50
KezdőlapMotoGPÁlex Rins így dokumentálta kórházban töltött napjait, végre hazatérhet (képek)

Álex Rins így dokumentálta kórházban töltött napjait, végre hazatérhet (képek)

Álex Rinst, aki Mugellóban szenvedett súlyos lábsérülést, öt nappal a második madridi műtét után kiengedték a kórházból, és hazatérhetett Andorrába.

Álex Rins június 10-én az olasz hétvége sprintfutamán bukott az Arrabbiata 1-es kanyarban, melynek eredményeképp síp- és szárkapocscsonttörést szenvedett a jobb lábában. Az első műtétet még aznap este elvégezték a firenzei Careggi klinikán. Külső rögzítőt alkalmaztak, mivel a duzzanatnak először le kellett mennie.

Két nappal később az LCR Honda versenyzője már szállítható volt, így Madridban került sor a második beavatkozásra. Az orvosok eltávolították a külső rögzítőt, és a csontot belülről stabilizálták lemezekkel és csavarokkal.

Ma, kedden Rins boldogan jelentette be a közösségi médiában:

„16 nap és két műtét után végre hazamegyek.”

Ennek kísérőjeként a 27 éves, Andorrában élő spanyol posztolt néhány fotót, amelyeken a megpróbáltatásait dokumentálta.

„Ezek a képek jól mutatják az esés mértékét és az orvosok nagyszerű munkáját. Kemény volt, de fizikailag és mentálisan is megerősödve térek vissza. Mindenkinek köszönöm az üzeneteket és azt, hogy vigyáztak rám ezekben a napokban.”

Rins külön posztot is szentelt az őt kezelő orvosoknak: „Sok-sok köszönet dr. Vilának, dr. Gómez Arrayasnak és dr. Sangiovanninak és csapatuknak a segítségért és a munkájukért ezekben a hetekben. Hazamegyek!”