back to top
2024. május 02. 10:03
KezdőlapMotoGPPol Espargaró részletesen beszélt az elmúlt három hónap megpróbáltatásairól

Pol Espargaró részletesen beszélt az elmúlt három hónap megpróbáltatásairól

Pol Espargaró bátyja kérésére ott volt a MotoGP-paddockban Assenben, és beszélt az elmúlt három hónap eseményeiről a súlyos portimãói balesete után.

Bár a visszatérést a nyári szünet utánra kellett halasztani, Pol Espargaró ennek ellenére a múlt hétvégén először vendégeskedett a paddockban a portimãói súlyos balesete óta. Testvére, Aleix így biztatta öccsét: „Azt mondtam Polnak, hogy be kell bizonyítania a világnak, hogy jól van, és hogy mindenki örülni fog neki. Nagyon érzelmes volt pillanat volt.”

A GASGAS Factory Racing csapattal való találkozásról Pol a következőket osztotta meg:

„Emlékezetes nap volt. Nehéz nekem otthon maradni. Köszönettel tartozom Jonas Folgernek is, mert ő helyettesített engem, annak ellenére, hogy a barátnőjével voltak tervei a sachsenringi hétvégén. Nem is kérhetnék többet a csapattól, a szerelőktől és mindenkitől. Mindenben támogatnak, ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni. Csodálatos élmény volt újra látni őket.”

Aleix Espargaró rendkívül érzelmes pillanatokat élt át Assenben, testvére végre visszatért

Espargaró részletesen elmesélte, hogyan élte meg az elmúlt három hónapot:

„A legrosszabb az a négy hét volt, amikor a számat kevesebb mint egy milliméterre tudtam kinyitni. Négy hétig nem tudtam enni, csak leveseket ittam, és hetente 2,5 kg-ot fogytam, és ez izomtömeg volt, nem zsír. Igen, vannak fájdalmaid, de a legrosszabb az volt, amikor a tükörben magadra néztél, és arra gondoltál, hogy az elvesztett izomtömeget vissza kell építeni. Olyan keményen edzettem télen, hogy 3 kg-ot szedtem fel. Milyen keményen kell majd dolgoznom, hogy visszaszedjem a 9 kg-ot? Ez rossz érzés volt. Álltam a tükör előtt, és csak azt láttam, hogy ez nem az én arcom, nem az én testem.”

Pol Espargaró naponta akár négy órát is eltöltött a hiperbárkamrában rehabilitációs céllal.

„Ez sem volt kellemes, erről biztosíthatok mindenkit. Sok órát töltöttem benne. Naponta legfeljebb három-négy órát nem csináltam semmit. Még ha most, a nyári szünet után vissza is térek, akkor sem leszek még száz százalékos. Fel akarok pattanni a motorra, és megnézni, milyen gyors vagyok. Úgy gondolom, hogy még mindig meg tudom mutatni, mire vagyok képes. Annyi szeretetet kaptam ebben a három hónapban. Megérdemelnek egy jó eredményt a szezon végén.”