back to top
2024. május 07. 16:19
KezdőlapMotoGPEnea Bastianini szerint Silverstone-ban fog elkezdődni számára a szezon

Enea Bastianini szerint Silverstone-ban fog elkezdődni számára a szezon

Enea Bastianini a hosszú sérülésszünet után csak a 18. helyen áll a MotoGP nyári szünetére fordulva a világbajnoki tabellán. A Ducati gyári pilótája azonban bizakodó a szezon második felét illetően.

Enea Bastianini tavaly négy MotoGP-győzelemmel biztosította a Lenovo Ducati gyári csapatába való feljutását. A debütálása a Borgo Panigale-i gyártó piros színeiben azonban nem a tervek szerint alakult. A portimãói sprintfutamon jobb lapockatörést szenvedett.

Az április végi jerezi visszatérési kísérlet kudarcba fulladt, és Bastianini csak közel három hete, a hazai futamán, Mugellóban tért vissza a versenyzéshez. A Sachsenringen elért 8. helye a legjobb teljesítménye az eddigi három versenyből, amelyen indult. Assenben a 25 éves olasz jobban érezte magát, de vasárnap a hetedik körben bukott.

Marc Márquez elnézést kért Bastianinitől az időmérőn elkövetett hibájáért

A 2020-as Moto2-es világbajnok szezonja tehát valóban a nyári szünet után Silverstone-ban kezdődik?

„Igen, próbálom másképp megközelíteni a dolgokat. Új csapatnál vagyok, amihez még alkalmazkodnom kell. Össze kell csiszolódnom a motorral és a szerelőkkel egyaránt. A szezonom valószínűleg Silverstone-ban kezdődik majd.”

Mivel tölti majd a tavalyi világbajnoki bronzérmes az augusztus első hétvégéjéig hátralévő időt?

„Sok időt kell töltenem az edzőteremben, és a fizioterápiát sem szabad elhanyagolnom. Nagyon fontos, hogy igazán jól felkészüljek a szezon második felére. Rövid időn belül sok egymást követő versenyhétvégére számíthatunk. Ez nem könnyű. Silverstone az egyik kedvenc pályám, mindig is gyors voltam ott. Szóval szeretnék dobogóra állni.”