back to top
2024. május 07. 00:26
KezdőlapSuperbikeBautista elégedett volt a szombati futam eredményével, de egyvalamit hiányolt

Bautista elégedett volt a szombati futam eredményével, de egyvalamit hiányolt

Toprak  Razgatlıoğlu és Jonathan Rea a pénteki nap eredményeit elnézve jogosan gondolhatták, hogy végre fogást találhatnak Álvaro Bautistán a Donington Parkban. A verseny nagyon izgalmas első fele után a spanyol azonban ismét bebizonyította, hogy verhetetlen.

A Donington Parkban rendezett első futam első tíz köre volt a legizgalmasabb, amit eddig a 2023-as szezonban láthattunk a Superbike-világbajnokságban. Olyan volt, mint tavaly, amikor a későbbi világbajnok Álvaro Bautista, Toprak Razgatlıoğlu és Jonathan Rea lélegzetelállító csatákat vívott a dobogós helyekért.

„Azt hiszem, az elején mindenki aggódott, hogy a gumik vajon ki fogják-e bírni a teljes versenytávot. Csak néhány kört tettünk meg a hétvége során, senki sem tudta, mi lesz tíz kör után. Jól rajtoltam, hogy ne kerüljek bajba. Utána megpróbáltam a lehető legsimábban menni. Hátulról figyeltem Toprak és Rea küzdelmét, ami szórakoztató volt, de a köridők jelentősen visszaestek. Viszont ezáltal nem mindig tudtam az ideális íven motorozni, és elég erősen fékezni sem. Így átvettem a vezetést, hogy a saját tempómban tudjak haladni” ─ kezdte Bautista.

Megtört a Ducati-átok Doningtonban, Bautista 12 év után győzelemre vezette az olaszokat

Bautista először nyert a Donington Parkban, véget vetve a Ducati tizenkét éves vesszőfutásának ezen a pályán. Gúnyt űzött azokból a találgatásokból, hogy ez a pálya nem neki és a Ducatinak való. A 38 éves versenyző újabb öt ponttal növelte előnyét az összesített tabellán, így már 91 ponttal vezet Razgatlıoğlu előtt.

„Gyors és versenyképes voltam, fantasztikusan éreztem magam a motoron. Sajnálom, hogy nem volt egy végső csata, de ha gyorsabb tudok lenni, mint a többiek, akkor megyek előre. Mindig arra törekszem, hogy a lehető legjobb versenyző legyek. Addig akartam húzni a gázt, amíg a hátsó gumi el nem kopik, de szerencsére bírta a futam végéig, így nem kellett visszavennem a tempóból.”