back to top
2024. május 02. 14:43
KezdőlapSuperbikeKözel egymillió euró választja el Andrea Iannonét a 2024-es Superbike-üléstől

Közel egymillió euró választja el Andrea Iannonét a 2024-es Superbike-üléstől

Marco Barnabò csapata az egyik legismertebb, ami mind a Superbike, mind a Supersport területén érdekelt. A legendás csapat, amely az idei szezonban Danilo Petruccival versenyez, jövőre helyet Andrea Iannonénak is, így két motorja is lehet a bokszban.

Danilo Petrucci jövőjével kapcsolatban a csapat megnyitotta az ajtót egy feltételezett hosszabbítás előtt, és megerősítette, hogy remélik, hogy folytatni tudják azt az ambiciózus projektet, amelynek ő is részese:

„Jelenleg nincs határidő a hosszabbításra. Danilónak, ha maradni akar, akkor ezt kell tennie, mert elégedett azzal, ami a rendelkezésére áll.”

A 2024-es évre előre tekintve a csapat nem akar elhamarkodott döntéseket hozni, de biztosak abban, hogy Andrea Iannone jelenléte a soraikban nagyon pozitív lehet. Az olaszok azonban tisztában vannak azzal, hogy nem akarnak a szükségesnél több kockázatot vállalni azzal, hogy megduplázzák a két motorral járó erőfeszítéseket.

Andrea Iannone látogatása nem volt véletlen a Superbike-paddockban?

Az olasz csapattulajdonos most bevallja, hogy jobban aggódik azért, hogy stabilitást érjenek el azzal a projekttel, amit idén kezdtek el, mint hogy egy olyan jövőre gondoljon, amelyben hipotetikusan két versenyzőt is a bokszban tartanak majd:

„Jelenleg a prioritásom a Danilóval való munka, mert vele egy olyan utat kezdtünk el, ami még nincs befejezve. Amikor ez a összeáll, soha ne mondd, hogy soha a másik versenyzőről. Természetesen nem szeretném, ha egy Iannonéval való művelet veszélybe sodorná Petruccit.”

Végül a Barni csapat vezetője további részleteket árult el Andrea Iannone helyzetéről, akinek körülbelül egymillió eurót kellene hoznia a csapatnak ahhoz, hogy egy második motorral versenyezhessen, bár a csapat keresi a szükséges befektetést ahhoz, hogy a két versenyző jövőre egy bokszon osztozzon:

„800.000 euróról beszélünk egy második motorért. Természetesen, ha egy olyan tehetséggel akarsz versenyezni, mint Iannone, akkor magas szintű projektet kell csinálnod. Ha csak azért csinálod, hogy csináld, akkor bele se kezdj. Ő már négy éve kiesett, és mindenki számára kockázatot jelent, de a számok mellette szólnak, és ezt nem szabad elfelejtenünk” ─ zárta Barnabó.