back to top
2024. május 06. 23:38
KezdőlapSuperbikeRea alig hitt a fülének, mikor meghallotta a hírt, majd elismerte, hogy...

Rea alig hitt a fülének, mikor meghallotta a hírt, majd elismerte, hogy bizony ő is öregszik

A Donington Parkban rendezett első Superbike-versenyen elért 3. helyezésével Jonathan Rea elérte a 250 dobogó mérföldkövét. A Kawasaki versenyzője meglepődött, büszke volt és rádöbbent, hogy milyen régóta van a szakmában.

Donington Park az a helyszín, ami egyértelműen Jonathan Rea kedvencei közé tarozik. Annak ellenére, hogy a 36 éves versenyző idén technikai nehézségekkel küzd, a Kawasaki sztárja megszerezte 42. pole pozícióját. Az első futamon elért harmadik helye már a 250. dobogós helyezése volt.

Rea így 393 Superbike-futamának 63 százalékán szerzett top3-as eredményt. Troy Corser, aki ebben a statisztikában 130 dobogós helyezést gyűjtött be másodikként, csak 34 százalékos arányt tud felmutatni.

Megtört a Ducati-átok Doningtonban, Bautista 12 év után győzelemre vezette az olaszokat

„Valaki azt mondta nekem, hogy a mai volt a 250. dobogós helyezésem. Egyrészt büszkeséggel tölt el, másrészt elég öregnek érzem magam tőle. Ez, és amit egyébként elértem, olyasmi, ami nem is olyan régen még minden képzeletemet felülmúlta. Én csak élvezem, és remélem, hogy még további sikereket érhetek el.”

A 36 éves versenyző gyakorlatilag minden fontos Superbike-statisztikát vezet. Hat világbajnoki címe kivételes, Carl Fogarty négy címvédéssel követi. Rea 118 győzelme „Foggy” 59 diadalát jelentősen felülmúlja. A listát a végtelenségig lehetne folytatni, csak a pole pozíciók tekintetében Tom Sykes (51) és Troy Corser (43) szerzett többet.

„A trófeáimnak egyre kevesebb hely jut. Öt polcom van, és már kénytelen vagyok a földre pakolni őket” ─ zárta gondolatait mosolyogva Rea.