back to top
2024. május 06. 12:43
KezdőlapSuperbikeMegfontolt versenyzéssel második futamgyőzelmét szerezte az idei szezonban Toprak Razgatlıoğlu

Megfontolt versenyzéssel második futamgyőzelmét szerezte az idei szezonban Toprak Razgatlıoğlu

Álvaro Bautista ugyan ismét erős futamot produkált, és Jonathan Rea-t maga mögé tudta utasítani, de Toprak Razgatlıoğlu ellen nem volt ellenszere a spanyolnak a Superpole-futamon.

A délelőtti bemelegítő edzésen Jonathan Rea volt a leggyorsabb, Michael Ruben Rinaldi és Álvaro Bautista előtt. A spanyol megjegyezte, hogy bár a szombati futamot ő nyerte, közel sem biztos, hogy meg tudja ismételni diadalát a vasárnapi 10 körös Superpole-on.

Bautistának sikerült a legjobban a rajt, de ahogy módjuk nyílt rá, mind Rea, mind Razgatlıoğlu megelőzte őt. A spanyolnak védekező üzemmódra kellett váltania, hiszen Rea csapattársa, Lowes érkezett szorosan mögötte.

Az élmezőny négy tagja minimális előnyre tett szert az üldözőkkel szemben, de nyílt az olló a vezető boly szereplői között is. Andrea Locatelli megelőzte Danilo Petruccit az ötödik helyen, így azonnal Lowes után iramodott.

Öt körrel a vége előtt Razgatlıoğlu célkeresztbe vette Rea-t, sikerült jelentősen faragnia hátrányából a Kawasaki versenyzőjével szemben. Bautista újabb pályarekordot futott a harmadik helyen érkezve. Lowes nem tudta tartani az első három versenyző tempóját, akik rendkívül közel kerültek egymáshoz.

Másfél körrel a vége előtt Razgatlıoğlu az élre tört, Rea pedig nem tudta visszaelőzni. A Kawasaki versenyzője végül a második helyről is kénytelen volt lemondani, mert érkezett Bautista, aki végül nem engedte át a megszerzett pozíciót.

A futam végeredménye: