back to top
2024. május 05. 17:32
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró a biztonságot tartja szem előtt, változtatásokat sürget az új formátummal...

Aleix Espargaró a biztonságot tartja szem előtt, változtatásokat sürget az új formátummal kapcsolatban

Aleix Espargaró, az Aprilia gyári pilótája kritizálta az új formátummal kapcsolatos elképzeléseket, ezért alapvető változtatásokat sürget.

Az új GP-formátum, amely az idei szezonban jelent meg a királykategóriában, eddig nem minden versenyzőnél váltott ki lelkesedést. Különösen azt a tényt kritizálta sok pilóta, hogy már a pénteki első edzés dönt a Q2-be jutásról. A világbajnok Pecco Bagnaia például azt hangsúlyozta, hogy a hétvége első edzésének igazi „szabadedzésnek” kellene lennie a stratégia megtalálásához, hogy ebben a 45 percben mindenki a motorra és a gumikra koncentrálhasson.

A jövő évtől ismét változhat a MotoGP formátuma, Bagnaia pedig támogatja az elképzelést

A Dorna a formátum megváltoztatására tett javaslattal válaszolt. Ez azonban nem sikerült, mert a Ducati volt az egyetlen gyártó, aki nem egyezett bele. Időközben Carlos Ezpeleta megerősítette, hogy a formátumváltás 2024-ben léphet életbe.

Aleix Espargaró kiemelte, hogy tovább kell finomítani az új formátumon:

„Én csak a munkámat végzem, de azért mentem a Biztonsági Bizottsághoz, mert a pénteki napnak nyugodtabbnak kell lennie. Ahogy a bajnokság jelenleg alakul, ez így nem mehet tovább. Nem lehet, hogy minden nagydíjon két-három versenyző kórházban végzi. Remélem, hogy ott hamarosan változások lesznek. Nem tudom, hogy a többi versenyző hogyan viselkedik, de én továbbra is a biztonságunkért fogok küzdeni.”