back to top
2024. május 05. 16:03
KezdőlapMotoGPTestközelből látná a MotoGP sztárjait? – Marc Márquez révén akár meg is...

Testközelből látná a MotoGP sztárjait? – Marc Márquez révén akár meg is teheti

Marc Márquez az Airbnb nevű, lakáskiadással foglalkozó céggel együttműködve felajánlotta, hogy két szurkoló egy éjszakára az övével szomszédos motorhome-ban tartózkodjon a Katalán Nagydíj hétvégéjén. Ennek során a szerencséseknek egyedülálló lehetőségekben lesz részük.

Ahogyan ez a legtöbb népszerű sportágra igaz, a MotoGP világa is igencsak zárt, és a szurkolók nagyon ritkán kapnak lehetőséget arra, hogy hosszabb időt töltsenek a pilótákkal. Ezzel a „hagyománnyal” szakít egy alkalom erejéig Marc Márquez, aki a Katalán Nagydíj hétvégéjére különleges lehetőséget ajánlott fel a rajongóknak.

A nyolcszoros világbajnok ugyanis felajánlotta, hogy egy ember és egy esetleges vendég egy éjszakát eltöltsön az övével szomszédos motorhome-ban a szeptember 1-e és 3-a között esedékes forduló szombati, illetve vasárnapi napján. Ennek az ára 93 euró, vagyis a spanyol motoros rajtszámának megfelelő összeg, amely egyébként közel 36 ezer forintnak felel meg. Az akciót az ismert, lakáskiadással foglalkozó céggel, az Airbnb-vel együttműködve szervezi.

„A nyolcszoros világbajnok motorversenyző, Marc Márquez most először kínál szállást csapata egyik motohome-jában, az Airbnb [közreműködésével], az idén nyári, Barcelona melletti Katalán Nagydíjra – olvasható a vállalat honlapján. – A motorhome, amely közvetlenül Marc privát motorhome-ja mellett található, egy olyan, pálya melletti területen áll, amely csak a pilóták számára hozzáférhető, így a vendégek ott lehetnek a pálya egyik legizgalmasabb kanyarjánál.”

A szerencsés drukkerek z út során megtekinthetik Márquez trófeagyűjteményét, sisakjait, versenyzői ruhát, valamint a különböző emléktárgyait. Emellett beléphetnek a MotoGP Village-be, a sorozat különleges vendéglátóegységébe, így közvetlen közelről láthatják a versenyzőket. H mindez nem lenne elég, a MotoGP szimulátorát is kipróbálhatják, valamint egy vezetett túra keretében a paddockot és a csapatok bokszait is megtekinthetik.

„A Marc néhány ikonikus sisakjával és versenyruhájával feldíszített tágas motorhome bepillantást enged minden idők egyik legsikeresebb motorversenyzőjének világába – folytatódott a leírás. – Az ott tartózkodás fénypontjai közé tartozik egy menet a MotoGP-szimulátoron, VIP-helyek a futam megtekintéséhez, valamint egy idegenvezetés a soha nem látott bokszokba. Miután megérkezel és bejelentkezel, Marc Márquez virtuálisan üdvözölni fog, míg csapatának egyik tagja gondoskodik a te és a vendéged kényelmes ott tartózkodásáról, beleértve a körbevezetést és az étkezés megszervezését.”

A különleges lehetőségre július 19-én, szerdán, este 7 órától lehet jelentkezni ezen a linken, a szállás pedig egy háló- és fürdőszobából, valamint egy ágyból áll. A cég ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az oda- és a visszaút megszervezése a vendégek felelősségi körébe tartozik, és a helyi koronavírus-törvényeket is be kell tartaniuk. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy Márquez idei szereplését látva egyáltalán nem biztos, hogy versenyezni tud a hétvégén, hiszen idén már többször is megsérült.