back to top
2024. május 18. 05:58
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez: Nem fogom arra biztatni a bátyámat, hogy szerződést szegjen

Álex Márquez: Nem fogom arra biztatni a bátyámat, hogy szerződést szegjen

Álex Márquez nem fogja arra ösztönözni testvérét, Marc Márquezt, hogy „megszegje” a Hondához való elkötelezettségét.

A hatszoros MotoGP-bajnok Marc Márquez jövőjét az egész paddockban vitatják az eddigi katasztrofális szezonja közepette. A MotoGP jelenlegi legnagyobb szerződése 2024 végéig szól a Hondánál, bár egyes találgatások szerint egy évvel korábban is kiléphet ebből a spanyol. Álex Márquez tavaly hagyta ott a Hondát, és a Ducati-klánon belüli a Gresinihez igazolt.

„Már tavaly is mondtam, hogy el akarom hagyni a japán gyártót” ─ mondta a Gresini versenyzője a DAZN-nek a Hondával kapcsolatos saját tapasztalatairól.

„Volt egy pillanat, amikor nem volt motorom az idei szezonra, de mindenképpen ki akartam szállni, ez teljesen egyértelmű volt számomra. Marc döntésébe nem fogok beleszólni. Szerintem ez olyasmi, amit minden versenyzőnek éreznie kell. Szerződése van, ahogy ő is mondta, szóval sok minden van még, én soha nem javasolnám, hogy szerződést szegjen. Mindig az ösztöneidre kell hallgatnod, és azt kell tenned, amit éppen akkor érzel, ahogy én is éreztem tavaly.”

Bírálta Marc Márquezt a Ducati csapatfőnöke, nem fogadja el a magyarázatát

Álex Márquez a nyári terveikről nyilatkozott: „Megpróbáljuk jól érezni magunkat, próbálunk nem ezen rágódni folyamatosan, mert most az a legfontosabb, hogy fizikailag felépüljön”

A 30 éves spanyol 2023-ban még nem teljesített nagydíjat a gyakori bukások okozta sérülések miatt. A legutóbbi két helyszínen csak órákkal a rajt előtt lépett vissza. A megpróbáltatásait nagyrészt annak tulajdonították, hogy túlhajtotta a Hondáját, egy olyan motort, amely képtelen volt őt az élmezőny felé segíteni. Érdekes módon azonban Alberto Puig csapatfőnök azt mondta, hogy a Honda nem szeretne senkit sem megtartani, aki nem elégedett, ami egyértelműen megnyitja az ajtót Marc Márquez előtt.