back to top
2024. május 04. 08:15
KezdőlapMotoGPHiába csapattársa sikere, Luca Marini más versenyzőt nevezett meg idei favoritként

Hiába csapattársa sikere, Luca Marini más versenyzőt nevezett meg idei favoritként

Luca Marini szerint a Ducati minden más gyártóval szemben előnyben van a 2023-as MotoGP-szezon második felére vonatkozóan.

A Mooney VR46 Ducati versenyzője, Luca Marini eddigi legjobb MotoGP-szezonját teljesíti, ami az eredményeiben is megmutatkozik, hiszen nyolc forduló után jelenleg a hatodik helyen áll a bajnokságban. Bár az olasz még nem tudta kivívni azokat az elismeréseket, mint csapattársa, Marco Bezzecchi, azaz a pole pozíciót és a futamgyőzelmet, ettől függetlenül fantasztikus munkát végez.

Segítségére van, hogy a Ducati a legjobb csomaggal rendelkező gyártó, Marininek még egy kis lépést kell tennie ahhoz, hogy olyanokkal küzdhessen, mint Bezzecchi, Jorge Martín és Francesco Bagnaia, akik már mind nyertek már futamot, beleértve a sprintversenyeket is.

A VR46 Racing Team YouTube-csatornáján Marini így nyilatkozott a 2023-as idény első feléről:

„Nagyon büszke vagyok a csapatként való fejlődésünkre. Magamra is, persze, de a csapat nagy lépést tett előre a tavalyi évhez képest, erősebbek vagyunk, nagyon jól dolgozunk. Büszke vagyok magamra, mint versenyző sokat fejlődtem, mind a vezetési stílusomat, mind a hétvégék menedzselését illetően.”

Bagnaia egy szempontból biztosan nem akarja követni Rossit

Marini jelenleg az ötödik Ducati, mivel Martín, Bezzecchi és Zarco is megelőzi őt, ahogy a KTM-es Brad Binder is, míg Bagnaia előnye 35 pont legközelebbi riválisával szemben, ezért Marini a gyári versenyzőt tekinti favoritnak.

„Ez az év azért jó, mert minden futamon több versenyző küzd a dobogós helyekért. Most a Ducati egy dominál, és így kell folytatnunk a munkát, és meg kell tartanunk ezt a különbséget a szezon végéig, és meg kell próbálnunk a többi Ducati-pilótával együtt harcolni a bajnokságban. Pecco remek formában. Ő a bajnokság favoritja, de mindenki őt akarja legyőzni, hiszen tavaly világbajnok volt. Szeretnék vele együtt harcolni a győzelmekért a következő futamokon.”