back to top
2024. május 02. 10:10
KezdőlapMotoGPFőnöke szerint Binder nagy veszélyt jelenthet versenytársaira a közeljövőben

Főnöke szerint Binder nagy veszélyt jelenthet versenytársaira a közeljövőben

A MotoGP egyik feltörekvő tehetsége Brad Binder, aki jelenleg a negyedik szezonját tölti a kategóriában. 2020-ban debütált a Red Bull KTM színeiben, már dobogós helyezéseket és győzelmeket tudhat magáénak. Francesco Guidotti csapatfőnök pedig még többet vár a dél-afrikai versenyzőtől.

Francesco Guidotti a KTM boldog csapatfőnöke, egy olyan márkáé, amely alig néhány hónap alatt eloszlatta azokat a kétségeket, amelyeket a holtszezonban az RC16 legújabb verziójával kapcsolatban felmerültek. Annak idején az újonc Jack Miller még bosszankodott is, mert úgy vélte, rosszul döntött. Ez azt mutatja, hogy az új formátum ellenére nagyon rövid idő alatt is lehet megoldást találni bizonyos problémákra. Feltéve, ha megvan a módszer és az akarat.

Ezért nem kapott büntetést a pórul járt Binderéhez hasonló hibát elkövető Martín

Guidotti a GPOne.com-nak beszélt versenyzőjéről, Brad Binderről, hangsúlyozva, hogy van még hova fejlődnie:

„Brad egy olyan versenyző, aki nem okoz sok problémát, csak felül a motorra és megy. Egyértelmű, hogy ezen a szinten fel kell tenned magadnak néhány kérdést, hogy javíts a vezetési stílusodon. Régebben egy bizonyos módon motorozott, nagyon agresszív fékezéskor, amin még csiszolni kell, de jó úton halad.

Guidotti szerint Binder egy olyan versenyző, aki jól tanul, fejlődik és hamarosan veszélyt jelenthet az ellenfelekre:

„Amikor megmutatsz neki dolgokat, megérti őket, és a gyakorlatba ülteti. Ő állat módjára versenyez, aki fejlődik, és szerintem nagyon veszélyes lehet a nem túl távoli jövőben.”