back to top
2024. május 06. 11:28
KezdőlapSuperbikeSam Lowes ugyan csapatot nem, de bajnokságot vált 2024-ben

Sam Lowes ugyan csapatot nem, de bajnokságot vált 2024-ben

A Marc VDS-szel egy erős csapat indul a 2024-es Superbike-világbajnokságon. Az alakulat a Ducati V4R-rel és Sam Lowesszal ígéretes helyzetben van.

A SPEEDWEEK.com rendszeres olvasói június eleje óta tudnak a Marc VDS terveiről, hogy csapatot indít a Superbike-világbajnokságban, és ez mostanra hivatalossá vált.

A Moto3, a Moto2, a MotoGP és a MotoE után most a belga alakulat a rendkívül versenyképes sorozatgyártású világbajnokság paddockjába merészkedik. Ennek érdekében a Marc VDS a Ducatival kötött szerződést, Sam Lowest választották versenyzőnek.

„Izgatottan várom, hogy elkezdjük ezt az új kalandot a Superbike-világbajnokságban” ─ mondta Marc van der Straten.

„Még nagyobb öröm számomra, hogy ezt a nagyszerű versenyzőnkkel, Sam Lowesszal tehetem meg. Nagyon büszke vagyok arra is, hogy a Ducatival kezdhetem ezt az új kalandot, mert kétségtelenül ez az a motor, amivel a Superbike-világbajnokságban indulni kell. Ez a lehetőség a tökéletes időben jön a bővítésre. A MotoGP-ben eltöltött 14 év után, ahol a Marc VDS Racing Team nagyszerű potenciált mutatott, készen állunk egy új kihívásra.”

Rekordidővel szerezte meg a pole pozíciót Sam Lowes a piros zászlóval félbeszakított időmérőn

A Kawasaki gyári versenyzőjének, Alex Lowesnak az ikertestvére a 2013-as Supersport-világbajnoki győzelem után a Moto2-be igazolt, sőt 2017-ben egy évet még az Apriliával is versenyzett a MotoGP kategóriában. A 32 éves versenyző számára a Superbike-világbajnokság is új kategória.

„Sok mindent meg kell ismernem, beleértve a motort, a gumikat és néhány új pályát is, de nagyon motivált vagyok és várom ezt a lehetőséget. Nagyon nyitott vagyok és hajlandó vagyok alkalmazkodni és megtanulni, amire szükségem van ahhoz, hogy versenyképes legyek a Superbike-világbajnokságban. Mindig is az volt a célom, hogy itt versenyezzek. Miután 2013-ban megnyertem a Supersport-világbajnokságot, akkor úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam a GP-paddockban. Úgy gondolom, most jött el a megfelelő idő, hogy váltsak.”