2024. április 28. 01:36
KezdőlapMotoGPHamarosan Pecco Bagnaia lehet minden idők legeredményesebb Ducati-pilótája a királykategóriában

Hamarosan Pecco Bagnaia lehet minden idők legeredményesebb Ducati-pilótája a királykategóriában

Pecco Bagnaia tavalyi MotoGP-diadalával Casey Stonerrel egy szintre került, mint az egyetlen pilóta, aki a Ducatival bajnokságot nyert a királykategóriában. A regnáló bajnok azonban a győzelmek számában is szeretné utolérni az ausztrált. Stoner 23 győzelmet tudhat magáénak, míg Bagnaia jelenleg 15-nél tart.

Pecco Bagnaia eredményei a szezon első nyolc nagydíja után azt bizonyítják, hogy a királykategóriában is fejlődik. 2006 óta nem fordult elő, hogy az első nyolc fordulóban hatszor is elhangzott volna az olasz himnusz. Abban az évben Loris Capirossi, Valentino Rossi és Marco Melandri győzelmével történt ez meg, és 2023-ban Bagnaia és Marco Bezzecchi révén ismét. Ez a duó Assenben is dobogóra állt, ami hozzájárult ahhoz, hogy a Ducati 34 egymást követő nagydíjon legalább egy versenyzővel dobogóra álljon.

Bagnaia egy szempontból biztosan nem akarja követni Rossit

Bagnaia MotoGP-ben való felemelkedését igazolja az a másik rekord is, hogy idén a vasárnapi futamok felét megnyerte: négyet. A Ducati összesen hét győzelmet szerzett idén, ha Pecco négy győzelmét Bezzecchi kettőjével és Jorge Martín egy győzelmével kombináljuk.

A Ducati gyári pilótája jelenleg a legtöbb sprintgyőzelmet szerzett versenyző, összesen tudhat magáénak, megelőzve Brad Bindert és Jorge Martínt, akiknek egyenként kettő van.

A címvédő immáron a harmadik helyen áll a MotoGP-ben legtöbb győzelmet arató olasz versenyzők listáján. Rossi 89 győzelemmel vezeti a listát, őt követi Agostini 68 győzelemmel. Andrea Dovizioso és Bagnaia holtversenyben a harmadik 15 győzelemmel.