back to top
2024. július 27. 02:21
KezdőlapMotoGPZarco akkor is maradhat a MotoGP-ben, ha távoznia kell a Ducatitól?

Zarco akkor is maradhat a MotoGP-ben, ha távoznia kell a Ducatitól?

Ügynöke úgy véli, nincs ok arra, hogy Johann Zarco ne maradjon a Pramac Ducati csapatánál. Guillaume Valladeau szerint azonban ügyfele akkor is maradhat a MotoGP-ben, ha az olaszok nem hosszabbítanak vele szerződést.

Az elmúlt időszakban megjelent pletykák szerint Fabio Di Giannantonio után Johann Zarco az, akinek a legjobban kell aggódnia a jövő évi ülése miatt a Ducati versenyzői közül. A francia versenyzővel kapcsolatban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Ducati a Superbike-ba szeretné átvinni, ám ügynöke szerint a MotoGP-ben semmiképpen nincs veszélyben a helye.

A sajtóban megjelent információk szerint a bolognai gyártónak az a célja, hogy Marco Bezzecchinek helyet szorítsanak a Pramacnál, aminek nyilvánvalóan nem Jorge Martín, hanem Zarco látná a kárát. A 33. születésnapját most vasárnap ünneplő motoros azonban szintén jól szerepel az idei évben, Guillaume Valladeau pedig nem látja okát annak, hogy ne hosszabbítsák meg a 2023 végén lejáró szerződését.

„Minden jól megy, minden lámpa zöld – nyilatkozta Zarco ügynöke a GP Inside-nak. – Az a célunk, hogy a Ducatinál maradjunk, ez biztos. Jól érezzük magunkat ennél a csapatnál, és szerintem Gino Borsoi [csapatfőnök] nagyon elégedett Johann-nal, ahogyan Paolo Campinoti [a Pramac csoport vezérigazgatója] és Paolo Ciabatti [a Ducati sportigazgatója] is. Ők mindent megtesznek azért, hogy Johann maradjon. Johann sokat dolgozik, mi pedig mindent megteszünk, hogy ott maradjon, ahol van. Minden, amit a szezon kezdete előtt helyretett, az kezd kifizetődni. Remélem, július első felében kapok visszajelzést a Ducatitól, hogy megtudjuk, hol tartunk.”

Ismét nem jött össze – a Pramac Ducati versenyzője egyedül vág neki az idei szezonnak

Valladeau az utolsó előtti mondatában alighanem elsősorban arra célzott, hogy Zarco másodszor is szakított tanácsadójával, Jean-Michel Bayle-lel. Bár a győzelem egyelőre még mindig nem akar összejönni, a bajnokságban elfoglalt ötödik pozíció olyannyira meggyőző, hogy más csapatok figyelmét is felkeltette, legalábbis az ügynöke elmondása szerint.

„Amikor megkeresnek, vagy meghívnak egy kávéra, hogy megbeszéljük Johann helyzetét, szívesen elfogadom – jelentette ki. – Vannak más csapatok is, amelyek érdeklődnek Johann és az eredményei iránt. Remekül kezdte a szezont, és nyilvánvalóan megérdemli a figyelmet a többi csapattól. Figyelemmel kísérem, hogy máshol mi történik, de mindez átlátható és professzionális módon történik. Johann jól teljesít, így teljesen normális, hogy meghallgatjuk a többi istálló terveit, de a mi prioritásunk továbbra is a Ducati. A célunk egy nagyszerű 2023-as és 2024-es idény, ami pedig 2025-öt illeti, addigra teljesen más lesz a pilótapiac. A Pramac most a csapatok tabellájának élén áll, Johann az ötödik a bajnokságban, így az lenne a logikus következő lépés, hogy ott folytassuk, ahol most vagyunk.”

Ebből kiindulva Zarcónak akkor sem kell tartania attól, hogy jövőre nem marad hely számára a MotoGP-ben, ha a Ducati a pletykáknak megfelelően nem hosszabbít vele szerződést. Persze ha mégsem a királykategóriában folytatja, aggódnia ez esetben sem kell, hiszen a Superbike-világbajnokságban szinte mindenki tárt karokkal várná. „A Superbike-ban minden márka érdeklődik Johann iránt, de ő továbbra is a MotoGP-ben lesz” – hangsúlyozta Valladeau.