2024. április 27. 22:47
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu hősiesen küzdött, de Bautista ellen ismét vereséget szenvedett

Razgatlıoğlu hősiesen küzdött, de Bautista ellen ismét vereséget szenvedett

Sem a tikkasztó hőség, sem Toprak Razgatlıoğlu nem tudta legyőzni Álvaro Bautistát. Bár a török a verseny feléig védte az első pozícióját, a spanyol ismét világbajnokhoz méltóan iskolázta le a mezőnyt.

Még el sem kezdődött a futam, de Xavi Vierge motorját máris letolták a rajtrácsról, mivel nem találták megfelelőnek a guminyomást, így a spanyol versenyzőnek a mezőny végéről kellett megkezdenie a versenyt.

58 fokos aszfalthőmérséklet mellett vágott neki a Superbike-világbajnokság mezőnye az imolai futamnak. A versenyzőket viszonylag gyorsan elengedték a rajtnál, ami meglehetősen meglepte Toprak Razgatlıoğlut, így csak a negyedik helyen fordult az első kanyarba a török. Az élen csapattársa, Andrea Locatelli haladt, mögötte Axel Bassani és Álvaro Bautista érkezett. A két olasz óriási csatába kezdett egymással, melynek eredményeképp Bassani számos pozíciót visszaesett, majd Razgatlıoğlu a Gresini-sikánban utasította maga mögé Bautistát.

Az első öt helyen motorozó versenyző minimális előnyre tett szert az üldözőkkel szemben. Rea gyorsan áthámozta magát Bassanin, ezzel feljött a negyedik helyre. Bautista óriási manővert készített elő, majdnem megelőzte mindkét előtte haladó versenyzőt, ám végül nem sikerült neki a bravúr, sőt, Razgatlıoğlu ezáltal nyert egy pozíciót. A következő kanyarok egyikében azonban Bautista azonnal a török után eredt, miután megelőzte Locatellit, aki mellett Rea is elment.

A spanyol világbajnok és török versenytársa némi előnyre tett szert, de a Ducati pilótája folyamatosan csúszkált, ennek ellenére folyamatosan támadta Razgatlıoğlut. Rea eközben megfutotta a verseny leggyorsabb körét. A Kawasaki versenyzője ennek következtében fel tudott zárkózni az élen haladó kettősre. Bautista egy pillanatra nem hagyta lazítani Razgatlıoğlut, ám a folyamatos támadások miatt megbillent és kis híján eldobta a Ducatit. Rea mögé sikerült visszaállnia, de szinte azonnal meg is előzte az ír versenyzőt.

A verseny feléhez érkezve Bautista volt a leggyorsabb az élen haladó hármas közül. A spanyol pilótának végül sikerült átvennie a vezetést, de Razgatlıoğlut nem tudta leszakítani magáról.

Öt körrel a vége előtt azonban Razgatlıoğlu esélyei jelentősen csökkentek, mivel Bautista kőkeményen húzta a gázt az élen, és a töröknek lehetősége sem nyílt a támadásra.

A spanyol előnye folyamatosan nőtt, megközelíteni sem tudták közelíteni. Rea szintén tisztes távolban követte Razgatlıoğlut a harmadik helyen, a futam leintéséig pedig nem is történt változás az első hármat illetően.

A futam végeredménye: