back to top
2024. május 10. 01:38
KezdőlapMotoGPWayne Gardner: Marc Márquez vonuljon vissza, amíg még megteheti

Wayne Gardner: Marc Márquez vonuljon vissza, amíg még megteheti

Marc Márquez karrierje lefelé ívelő spirálban van, és sokat írtak már a MotoGP-ben való jövőjéről. Most a királykategória Wayne Gardner nyilatkozott a spanyol helyzetét illetően.

Folyamatosan zajlanak a találgatások, hogy mi lesz Marc Márquezzel. A 30 éves pilóta jelenleg Mallorcán élvezi a nyári szünetet, igyekszik feltöltődni, hogy újult erővel vágjon neki a szezon második felének. Wayne Gardner, aki 1987-ben megnyerte az 500 köbcentisek világbajnokságát, úgy véli, hogy a legjobb, amit egy versenyző tehet, hogy egyszerűen visszavonul.

„Marcnak sok sérülése volt, de csak azért tér vissza, hogy újra megsérüljön. Az én időmben, ha évente öt-hat balesetet szenvedtél, komolyan megsérülhettél. A mai felszereléssel azonban a versenyzők kevesebbet sérülnek, de többet buknak. Röviden: megússzák…..”

Marc Márquez hiába kockáztat, attól a Hondának nem lesz jobb

„A mentalitás megváltozik, a test legyengül, és az egész a frusztráció körforgásává válik. Az én véleményem az, hogy Márqueznek vissza kellene vonulnia, amíg teheti. Nagy rajongója vagyok, de félek, hogy megsérül, ha megpróbál visszatérni. A motorok megváltoztak és a versenyzők sokkal fiatalabbak. Már 30 éves. Nem kritikai szempontból mondom ezt, csak aggódom érte. Tudomásul kell venni, hogy a következő 50 évére is gondolnia kell” ─ nyilatkozta az ausztrál.

Az utolsó szót egyértelműen a spanyol klasszis fogja majd kimondani. Ha a szezon második fele kedvezően alakul számára, az sok mindent megváltoztathat.