back to top
2024. május 04. 06:55
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu szerezte meg a pole-t a kaotikus végjátékkal tarkított időmérőn Imolában

Razgatlıoğlu szerezte meg a pole-t a kaotikus végjátékkal tarkított időmérőn Imolában

Tikkasztó hőséget, számos körelvételt és Toprak Razgatlıoğlu pole pozíciót hozott a szombat délelőtt Imolában. A Kawasaki pilótái a mezőny közepéről várják majd a piros lámpák kialvását. 

A mezőny jelentős része szinte egyszerre érkezett az imolai pályára szombat délelőtt az időmérő edzés kezdetén. Michael Rinaldi volt az egyetlen, aki kivárt, és bő fél perc elteltével csatlakozott versenytársaihoz. A pénteki napon futott idők két másodperccel lassabbak voltak Chaz Davies korábbi pole pozíciós körétől.

Axel Bassani és Andrea Locatelli fejezte be először az első mért kört, majd Álvaro Bautista érkezett, aki 1:46.5-ös idővel a harmadik helyre lépett előre. Bassani kőkeményen diktálta a tempót, a harmadik szektorban azonban saját legjobbjához képest veszített, így kénytelen volt átadni az ideiglenesen megszerzett első helyet Toprak Razgatlıoğlunak.

Rinaldi pénteki szárnyalása egyelőre nem mutatkozott, az olasz mindössze a 18. helyen szerénykedett az első kifutást követően. Bautista érkezett két piros szektorral, de a harmadik szektort elrontotta, így visszatért a bokszutcába. Csapattársa következő köre már jobban sikerült, ezáltal a 7. helyre lépett előre.

A második etapot Bassani kezdte a legjobban, nagyszerű körrel érkezett, de a harmadik szektorban eldobta a motort. Az olasz bukása eredményeképp azonnal megjelentek a sárga zászlók, de Bautista szerencsére megúszta a körelvételt, így az élre tudott állni egy hibátlan körrel.

A Kawasaki versenyzői közül Jonathan Rea mindössze a 8. helyről próbált jobb pozíciót kiharcolni magának, de végül egy hellyel hátrébb csúszott a leintés előtt. Újra sárga zászló jelent meg, így hiába futott Bautista egy hihetetlen kört, a Yamaha pilótáival nem tudta felvenni a versenyt, mivel elvették a körét.

Toprak Razgatlıoğlu indulhat tehát a pole-ból, de következett egy újabb fordulat, mert csapattársát végül az ötödik helyre sorolták vissza a sárga zászlók megjelenése miatt. Így egyelőre Bassani és Bautista egészítette ki az első sort.

Az eredmény végül nem változott az első három pilótát illetően, viszont a mezőny több tagjától is elvették az utolsó gyors körét.

Az időmérő edzés végeredménye: