back to top
2024. június 18. 20:39
KezdőlapSuperbikeImola és a rekkenő hőség vethet véget Bautista sikersorozatának?

Imola és a rekkenő hőség vethet véget Bautista sikersorozatának?

A Superbike-világbajnok Álvaro Bautista azt mondja, Imolában máshogy áll hozzá a versenyzéshez, mint a modern pályákon. Egyelőre azonban csak a 8. helyen szerénykedik, de elmondása szerint, a pénteki napon inkább a versenytempóra koncentrált.

Álvaro Bautista az eddigi 18 futamból 16-ot megnyert, csak a mandalikai (bukás) és a donington parki (2. hely) sprintversenyeken kapott ki a Toprak Razgatlıoğlutól.

Imolában a többi versenyzőtől is jobb teljesítményt várnak, de aligha lepődne meg bárkit is, ha Bautista ismét nagyot alakítana, még akkor is, ha az olaszországi futamok előtt a Ducati V4R maximális fordulatszámát az idei szezonban másodszor csökkentették.

Bautista ismét leiskolázta a mezőnyt, Petrucci első dobogós helyezését szerezte a piros zászlóval félbeszakított futamon

„Imolában csak egyszer mentem, ennek megfelelően alig van referenciám” ─ mondta a világbajnok.

„Ez négy évvel ezelőtt volt, és ez nem egy könnyű pálya, mert van néhány beláthatatlan kanyar. Nem éreztem jól magam a motoron, sokat mozgott és instabil volt. Eddig az egész szezont egy nagyon hasonló beállítással vezettem, itt azt hiszem, ki kell próbálnunk valami mást, de a tempóval mondhatni elégedett vagyok.”

Bautista a két szabadedzés összesített időmérőjén a 8. helyen végzett, jó fél másodperccel lemaradva csapattársa, Michael Rinaldi mögött, aki a leggyorsabb időt motorozta.

„Minden edzésen csak egy szett gumit használtam, és a versenytempón dolgoztam. Imolában sok versenyzőnek sikerül gyors kört futnia, de sok múlik azon, hogy mennyit kockáztatsz. 19 kört gyorsan megtenni ekkora hőségben egy futamon, az valami más. Meg kell találnod a megfelelő egyensúlyt aközött, hogy ne kockáztass túl sokat, és mégis gyors legyél.”